Siyaset Erdoğan yarın AK Parti'ye katılacak

Erdoğan yarın AK Parti'ye katılacak

01.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Meclis, iki haftalık aranın ardından mesaisine başlayacak. TBMM Genel Kurulunun, 2 Mayıs Salı günkü birleşiminde, sözlü soruların yanıtlanması bekleniyor. Komisyonlar da çalışmalarına kaldığı yerden devam edecek.

Erdoğan yarın AK Partiye katılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 27 Ağustos 2014’te Cumhurbaşkanı seçimi nedeniyle ayrıldığı Ak Parti’ye 979 gün sonra yarın düzenlenecek sade bir törenle yeniden dönecek. Erdoğan için asıl büyük tören ise 21 Mayıs’taki 3. Olağanüstü Büyük Kongre’de gerçekleşecek.

Haberin Devamı

Ak Parti, Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında bugün önce MYK ardından da MKYK toplantısını gerçekleştirecek. Olağanüstü Kongre alma kararı genel başkanın takdirinde olsa da Yıldırım’ın sürece dair MYK ve MKYK üyeleri ile istişareyi gerçekleştirdikten sonra 21 Mayıs’taki olağanüstü kongre kararını kamuoyuna açıklaması bekleniyor.

979 gün sonra

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yarın Ak Parti’de düzenlenecek üyelik töreni ile de 27 Ağustos 2014 tarihinde 1. Olağanüstü Kongre ile genel başkanlığı Ahmet Davutoğlu’na bıraktığı partisine resmen dönecek. 979 gün sonra yeniden Ak Parti’ye katılacak olan Erdoğan’ın 21 Mayıs’taki olağanüstü kongreye kadar partide çalışma yapması ise beklenmiyor. Erdoğan, partisindeki makamına da 21 Mayıs’ta yeniden dönecek ve haftada bir günü de partisine ayıracak. Erdoğan’ın 21 Mayıs’taki kongreye kadar da yenilenmesi beklenen MKYK’ya dair çalışma yapması bekleniyor.

Haberin Devamı

MKYK’da değişiklik olup olmayacağına dair net kararını Erdoğan’ın henüz vermediği ifade edilirken, MKYK olmaz ise MYK’da bir değişikliğe ise kesin gözüyle bakılıyor. Erdoğan’ın partideki değişimin ardından kabine revizyonunu Başbakan Yıldırım ile gündemine alması bekleniyor. Kabine revizyonunun da 5-6 isimle sınırlı tutulabileceği de ifade ediliyor.

Teşekkür mü edecek?

Başbakan Yıldırım, bugün dikkati çeken bir yemek de verecek. Yıldırım, MYK ve MKYK toplantılarının ardından akşam saatlerinde Bakanlar Kurulu üyelerine eşli yemek verecek. Bu yemeğin ardından da 16 Nisan referandumunun ardından ilk kez Yıldırım, Bakanlar Kurulu’na başkanlık edecek. Ancak Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Enerji Bakanı Berat Albayrak,

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan ile Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’nın Erdoğan ile yurtdışında olmasından dolayı bu isimler yemeğe ve toplantıya katılamayacak.

Ankara kulislerinde eşli yemek, “Yıldırım, bakanlara teşekkür edecek” şeklinde yorumlandı.

Org. Akar ve 5 bakan eşlik ediyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’ye indi. Erdoğan ile birlikte Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ile Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan da Yeni Delhi’ye geldi.