Siyaset Erdoğan'a Zonguldak'ta protesto

Erdoğan'a Zonguldak'ta protesto

19.05.2010 - 16:46 | Son Güncellenme:

Başbakan Erdoğan 30 işçiye 3 gündür ulaşılamayan Karadon maden ocağına geldiğinde büyük protesto ile karşılaştı.Acılı madenci yakınları gazetecilere saldırdı. Bunun üzerine polis havaya bir el uyarı ateşi açtı. Başabakan Erdoğan'ın çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı.

Erdoğana Zonguldakta protesto

Başbakan Erdoğan, kurtarma çalışmalarının yürütüldüğü TTK Karadon Müessesesi'ne bağlı Gelik İşletme Müdürlüğü'ne gelerek yetkililerden bilgi aldı. Başbakan Erdoğan, madenci yakınlarının bulunduğu çadıra gittiği sırada bir vatandaş tarafından protesto edildi. Bu sırada vatandaş ile polis arasında kısa süreli bir arbede çıktı. Polisin vatandaşı gözaltına aldığı bilidirildi.

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğan, kurtarma çalışmalarının yürütüldüğü TTK Karadon Müessesesi'ne bağlı Gelik İşletme Müdürlüğü'ne gelerek yetkililerden bilgi aldı.

Başbakan Erdoğan, madenci yakınlarının bulunduğu çadıra gittiği sırada bir vatandaş tarafından protesto edildi. Bu sırada vatandaş ile polis arasında kısa süreli bir arbede çıktı. Polisin vatandaşı gözaltına aldığı bilrildi.Öte yandan TTK Karadon Müessesesi'ne bağlı Gelik İşletme Müdürlüğü'ne girişinde yaklışık 45 kişilik öğrenci grubu oturma eylemlerini sürdürüyor. Polis öğrenci grubunun etrafında barikat kurdu.

ERDOĞAN PROTESTOLARIN ARDINDAN KONUŞTU

Maden ocağında enkaz altında bulunan kişilerin aileriyle görüşme esnasında iki kişinin sözlü protestosuna uğrayan Başbakan Erdoğan, kendisine hakaret edenlerin yöre insanı olmadığını vurguladı. Erdoğan şöyle konuştu:

Az önce burada birisi hakaretler yaptı. Çok edepsizce küfürler etti. Araştırdık ki, buranın insanı değil. Bir başka yerden Ankara'dan gelen birisi. Emniyet'ten arkadaşlarımız çıktı. İşi gücü bu tür provokasyonlar yapmak. Diğerleri buranın insanı olarak hüznü büyük. Bunları kabulleniyorum. Fakat buraya gelen Başbakanına, bakanına, milletvekiline karşı da 'En azından buraya gelmeler' demek de bu asil milletin şanındandır diye düşünüyorum. Ben bakan arkadaşlarıma burada neticeye varan ayrılmayacaksınız dedim. Buradan ayrılmayacaklar. TDK ve sendika burada görevini yapıyor. Ben uluslararası aynı zamanda ulusal yardım kuruluşumuz Kızılay'a da huzurlarınızda çok çok teşekkür ediyorum. Buraya tüm ekipleriyle gelmek süretiyle verdiği desteğe ve yardıma şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum.

BAKANLAR BURADAN AYRILMAYACAK

Haberin Devamı

Erdoğan sözlerini şöyle tamamladı:

Gün birbirimizle dayanışma günüdür. Birbirimziin kederini üzüntüsünü paylaşma günüdür. Biz her türlü mağduriyeti insan planında, beşer planında önleme noktasında bilesiniz ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti bütün bu mağdur ailelerin sonuna kadar yanında olacaktır. Şu anda büyük bir umutla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sizlere tekrar çok çok teşekkür ediyorum. Emeği geçen tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum. 400 kişilik kurtarma ekibinde çalışan arkadaşlarıma Allah'tan başarılar diliyorum

Haberin Devamı

GÖÇÜKTE SON DURUM : EN AZ 4 GÜNDE ULAŞILIR

İŞTE O ANLAR: