Siyaset Erdoğan'dan cenaze için önemli istek

Erdoğan'dan cenaze için önemli istek

08.10.2011 - 08:37 | Son Güncellenme:

Başbakanlık'tan yapılan yazılı açıklamada vefat eden Tenzile Erdoğan için taziye ilanı ya da çelenk yerine İSEGEV' bağış yapılması istendi

Erdoğandan cenaze için önemli istek

Başbakanlık: Merhumenin cenazesine iştirak çerçevesinde, medya kuruluşlarına taziye ilanı vermeyi, çelenk veya çiçek göndermeyi düşünenlerin, bunların yerine İSEGEV-İstanbul Eğitim ve Gençliğe Hizmet Vakfı'na bağışta bulunmaları önemle rica olunur..

Haberin Devamı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın annesi Tenzile Erdoğan'ın yarın öğle vakti Fatih Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından, Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verileceği bildirildi.

Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi: ''Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın anneleri Tenzile Erdoğan Hanımefendi, yarın (08 Eylül 2011) öğle vakti İstanbul'da Fatih Cami'inde kılınacak cenaze namazının ardından, Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verilecektir.

Merhumenin cenazesine iştirak çerçevesinde, medya kuruluşlarına taziye ilanı vermeyi, çelenk veya çiçek göndermeyi düşünenlerin, bunların yerine İSEGEV-İstanbul Eğitim ve Gençliğe Hizmet Vakfı'na bağışta bulunmaları önemle rica olunur.

Anılan Vakfın banka hesabına ilişkin ayrıntılar aşağıda sunulmaktadır:

Haberin Devamı

İSEGEV-İstanbul Eğitim ve Gençliğe Hizmet Vakfı VAKIFBANK İstanbul, Vatan Caddesi Şubesi

IBAN No: TR-420001500158007299233860

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.''

FATİH'TE YOLLAR TRAFİĞE KAPATILACAK

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın annesi Tenzile Erdoğan için yarın Fatih Camisi’nde düzenlenecek cenaze töreninin

bitimine kadar Fevzi Paşa Caddesi ve bu caddeye çıkan tüm yollar kademeli olarak trafiğe kapatılacak.

İstanbul Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Tenzile Erdoğan için bugün Fatih Camisi’nde düzenlenecek cenaze törenine yoğun katılım olacağından, Fevzi Paşa Caddesi ve bu caddeye çıkan tüm yolların cenaze töreni bitimine kadar kademeli olarak trafiğe kapatılacağı duyuruldu.

Obama ve Esad da aradı

ABD Başkanı Barack Obama, annesi Tenzile Erdoğan’ın vefatından dolayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı telefonla arayarak taziyelerini iletti.

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, Rusya Devlet Başkanı Dimitri Medvedev ve Rusya Başbakanı Vladimir

Putin, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu, Sırbistan Cumhurbaşkanı Boris Tadiç, Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov ve Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani de Erdoğan'ı arayarak başsağlığı dilediler.

Haberin Devamı

Vekillere otobüs

TBMM Başkanlığı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın annesi Tenzile Erdoğan’ın İstanbul’daki cenaze törenine katılmak isteyen milletvekilleri için otobüs tahsis etti. Alınan bilgiye göre, uçaklarda yer bulamayan milletvekillerinin yararlanması için tahsis edilen otobüs, bugün sabah saat 06.00’da TBMM Şeref kapısından hareket edecek. Bu arada, Ak Parti TBMM Grup Başkanlığı, Tenzile Erdoğan’ın vefatı dolayısıyla taziye mesajı yayımladı. Mesajda, şu ifadeler yer aldı: "Bir anne olmanın ötesinde, hayır dualarıyla, engin yüreğiyle, titrek kalbiyle, Türkiye’yi aydınlığa çıkaran kadronun gönül mimarı olmuş; bir dünya liderini yetiştirmenin yanı sıra annelik şefkati ve hassasiyetiyle her zaman yol göstericilik yapmış; hakkı savunan, mazlumu koruyan, kimsesizlerin kimsesi olan bir liderin her zaman başını okşamış bir anneyi, Tenzile Erdoğan’ı kaybetmiş olmanın derin hüznü içindeyiz."