Siyaset Erdoğan'dan doktorlara: Part time hizmetle kendimizi kandırmayalım

Erdoğan'dan doktorlara: Part time hizmetle kendimizi kandırmayalım

05.03.2008 - 16:43 | Son Güncellenme:

.

Erdoğandan doktorlara: Part time hizmetle kendimizi kandırmayalım

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hekimlerin tam gün çalışmasına muhalefet edenlerin olduğunu belirterek, “Artık bizi anlamaları gerekiyor. Biz halkımızı seviyorsak, bizler halkımıza hizmet yarışında varsak, bu millet bizleri ve tıp mensuplarını bu okullarında okutup yetiştirmişse bizler de halkımıza hizmette part-time hizmetle kendimizi aldatmayalım. Full-time hizmet... Çalışacağız halkımıza tam gün hizmetimizi vereceğiz" dedi.

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğan, Sağlık Bakanlığı tarafından alınan ambulansların hizmete girmesi dolayısıyla düzenlenen törene katıldı. Erdoğan, Bilkent Otel’de düzenlenen tören öncesinde otelin bahçesinde kurulan çadır hastanede incelemelerde bulundu.

Törende bir konuşma yapan Erdoğan, 2002 yılından bu yana ekonomideki gelişmelerden örnekler vererek, “Nereden nereye geldiğimizi unutmamalıyız. Unutmamalıyız ki bulunduğumuz noktada gerçekçi hedefler belirleyelimö dedi. Sağlık alanında da Türkiye’de 5 yıldır önemli değişimlerin yaşandığına işaret eden Erdoğan, “Biz yola çıkarken, Türkiye’yi 4 ana sütun üzerinde yükselteceğimizi söyledik. Birinci sıraya eğitimi, hemen arkasına sağlığı koyduk. Emniyet ve adalet de var. Değişimin ve dönüşümün en önemli ayağını sağlık oluşturuyor" diye konuştu.

Haberin Devamı

"YA RÜŞVET VERECEKTİN YA DAYILAR BULACAKTIN"

Başbakan Erdoğan, 5-6 yıl öncesine sağlık hizmeti alabilmenin ciddi bir sorun olduğunu belirterek, “Çarpık uygulamalar insanımızı bunaltıyordu. Milli Eğitim’in, PTT’nin, sağlık kuruluşu vardı, ama sağlıklı hizmete gelince sağlıklı hizmet verilmiyordu. Sağlıklı hizmet almak için ya rüşvet vereceksin ya da dayılar bulacaksın. Yoksa sağlıklı bir hizmet alamıyordun. Ama artık bu devran gerilerde kaldı. Sorun değil çözüm, dert değil derman üreten bir sistem çıkardık. Dağınıklığa son verdikö diye konuştu. Sağlıkta tek taban, tek çatı dönemini başlattıklarını ifade eden Erdoğan, “Daha düne kadar sadece 150 hastaneden hizmet almaya çalışan 30 milyondan fazla SSK’lıya, kamuya ait tüm sağlık sistemlerinden, sağlık tesislerinden faydalanma imkanı getirdik" dedi.