Siyaset Erdoğan'dan Milli Savunma Üniversitesi öğrencilerine: Kandil ve Sincar’ı sizler yıkacaksınız

Erdoğan'dan Milli Savunma Üniversitesi öğrencilerine: Kandil ve Sincar’ı sizler yıkacaksınız

09.05.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Savunma Üniversitesi öğrencileri ile iftarda bir araya geldi. Erdoğan, öğrencilere ithafen yaptığı konuşmada terörle mücadeleye yönelik mesajlar vererek “Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarında dünyayı kendine hayran bırakan zaferlere sizler imza attınız. Bölücü terör örgütünün başına Kandil’i de Sincar’ı da sizler yıkacaksınız” dedi

Erdoğandan Milli Savunma Üniversitesi öğrencilerine: Kandil ve Sincar’ı sizler yıkacaksınız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Üniversitesi öğrencilerine “Bölücü terör örgütünün başına Kandil’i de Sincar’ı da sizler yıkacaksınız” sözleriyle seslendi. Milli Savunma Üniversitesi öğrencileriyle iftarda bir araya gelen Erdoğan, şu mesajları verdi:

Haberin Devamı

TEKNOLOJİ TEK BAŞINA OLMAZ: Bu görevi yerine getirmek belirli fiziki şartların ve cesaretin yanında kalbinde derin vatan ve millet sevgisiyle bunları temsil eden değerlere güçlü bir bağlılığı gerektirir. Türk milleti tarih boyunca tüm vasıflara en üst düzeyde sahip olduğu için hep bölgesinin ve dünyanın en iyi askeri gücü olarak varlığını sürdürmüştür. Mesela bizim ecdadımız ve askerimiz olduğunda sayısal çoğunluk hatta teknolojik donanım asla tek başına belirleyici olamaz. Çünkü bizim milletimizde öyle bir yürek öyle bir taktik zeka vardır ki askeri mücadeleyi kazanacak bir yolu daima bulur. Bu özelliğimizi eğitim ve donanımla teçhiz ettiğimizde ise önümüzde kimse duramaz.

EN KISA ZAMANDA ÇÖZECEĞİZ: Bugün de kahraman ordumuzun yetişmiş insan kaynağı ihtiyacını karşılama görevini Milli Savunma Üniversitemiz yürütmektedir. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ordumuzun insan kaynağı yetiştirme sistemini yeniden düzenledik ve Milli Savunma Üniversitemizi kurduk. Üniversitemizin içinde bulunduğumuz Kara Harp Okulumuz başta olmak üzere tüm alanlarda kısa sürede önemli başarıları imza attığını görmekten memnuniyet duyuyorum. Eksikler, aksaklıklar elbette olabilir. Bunları da en kısa sürede el birliğiyle çözecek ve kararlı şekilde yolumuza devam edeceğiz.

Haberin Devamı

DAHA MUHTEŞEM BAŞARILAR: Öğrencilerimizi bu ecdat mesleğini tercih ettikleri için özellikle kutluyorum. Sizlerin çabaları ve gayretleriyle 15 Temmuz ihanet çetesinin peygamber ocağı olarak gördüğümüz kahraman ordumuzda yol açtığı tahribatı kısa sürede ortadan kaldırmayı başardık. Hamdolsun milletimiz ordusuna ve askerine geçmişe nazaran çok daha büyük samimiyetle ve kararlılıkla sarılıyor. Ordumuzun 15 Temmuz sonrasında ardı ardına yürüttüğü operasyonlarda ve elde ettiği başarılarda bu büyük kucaklaşmanın çok önemli katkısı olduğuna inanıyorum. İnşallah önümüzdeki dönemde hep birlikte çok daha muhteşem başarılara imza atacağız. ‘Asker millet’ olarak ifade edilen bir ecdadın torunları olarak zaferlerimizle tarihe yön verdik. Öyle ki bir zamanlar bizde millet hem nasıl milletmişiz, gelmişiz dünyaya millet, milliyet nedir öğretmişiz. Biz böyle bir milletiz, sıradan değil. Birileri tarafından hasta adam olarak yaftalandığımız dönemlerde dahi herkese parmak ısırtan başarılar kazandık. Sadece son bir asırda yaşadıklarımız bile ordumuzun büyüklüğünü ve gücünü göstermeye yeterlidir.

Haberin Devamı

İSTİKBALİMİZİN TEMİNATI: Kahraman ordumuz dün olduğu gibi bugün de istiklalimizin, istikbalimizin teminatı olmaya devam ediyor. Ülkemizi terör örgütlerini kullanarak kuşatmaya, karada, denizde ve havada haklarımızı kullanmamızı engellemeye çalışanlar karşısında en büyük gücümüz yine kahraman ordumuzdur. Son 35 yıldır terör örgütlerine dağları yine siz dar ettiniz. Suriye’deki Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarında, Irak’ın kuzeyinde dünyayı kendine hayran bırakan zaferlere sizler imza attınız. Şimdi de inşallah en yakın zamanda Münbiç’i ve Fırat’ın doğusunu terör örgütlerinden yine sizler temizleyeceksiniz. Bölücü terör örgütünün başına Kandil’i de Sincar’ı da sizler yıkacaksınız. Doğu Akdeniz ve Ege’deki haklarımıza giderek artan tecavüz teşebbüslerini yine sizler durduracaksınız. Sınırlarımızın her bir karışında ve sınır ötesinde ülkemize yönelen her tehdidi çelik gibi sinenizle sizler karşılamaya devam edeceksiniz. Çünkü siz bu milletin tunç yüreği, çelik yumruğu, karanlığı delen gözü, geleceği kucaklayan kollarısınız. Siz kahramanlığın, atıldıktan sonra bir daha dönmemek olduğuna iman etmiş ölürsem şehit kalırsam gazi olurum inancıyla yola çıkmış Türk askerisiniz.

Erdoğan’dan hasta ziyareti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Bağcılar’daki özel bir hastanede yatan yakınını ziyaret etti.

Önceki gün partisinin Meclis grup toplantısının ardından İstanbul’a gelen Erdoğan, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’nda yenilenecek seçimle ilgili değerlendirme toplantısı yapmıştı. Erdoğan dün öğle saatlerinde eşi Emine Erdoğan ile birlikte Üsküdar Kısıklı’daki konutundan çıkarak, Bağcılar’daki Medipol Üniversitesi Hastanesi’ne geçti. Erdoğan’ın burada yatan bir yakınını ziyaret ettiği öğrenildi. Erdoğan ziyaretten sonra Atatürk Havalimanı’ndan özel uçakla Ankara’ya gitti. DHA