Siyaset ‘Erken seçim lafı külliyen yalandır’

‘Erken seçim lafı külliyen yalandır’

01.11.2009 - 00:59 | Son Güncellenme:

Başbakan Erdoğan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’la ayaküstü erken seçim konuştukları yönündeki haberler için, “Bu ifade külliyen yalandır” dedi

‘Erken seçim lafı külliyen yalandır’

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’la ayaküstü erken seçim konuştukları yönündeki haberlere ilişkin, “Bu ifade, bu açıklamalar külliyen yalandır” dedi.
Başbakan Erdoğan, dün İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı yeni terminal binası ve eklerinin açılış töreninde yaptığı konuşmada, bir konuyu söylemek zorunda olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:
“Birkaç gündür bir şeyler var. Güya 29 Ekim merasiminde ben ana muhalefet liderine erken seçimden bahsetmişim. Yok böyle bir şey. Benim temel ilkelerime ters. Bu yola çıkarken bir şey söyledim. Türkiye 16 ayda bir seçim yapma dönemini bizimle kapattı. Biz geldik, artık seçimler ilan edilen tarihlerde yapılacak. 2 ay, 3 ay öne alırsın ayrı mesele... Seçimin tarihi ne zamansa seçim o zaman yapılacak.”

‘Böyle bir yalanı atarsak’
“Erken seçim” ifadesini ortaya koyanların ülkeyi düşünmediklerini de ifade eden Erdoğan, “Sadece şunu 2 gündür konuşmanın borsada meydana getirdiği etkiyi hiç araştırdınız mı? Bunların derdi yok. Ülkede böyle bir yalanı ortaya atarsak ne olur, ne gider...” diye konuştu.
Erdoğan, şöyle devam etti:
“Böyle bir şeyi söyleyeceksem milletimle paylaşırım. Ana muhalefetimle niye paylaşayım böyle bir şeyi? Bu ifade, bu açıklamalar külliyen yalandır. Ben böyle bir şey söylemedim. Ben ‘Demokratik açılımın parlamentoya gelme süreci yakındır’ dedim. Bunu alıp bu hale dönüştürdüler. Bunların nasıl siyaset yaptığını anlamanız bakımından bunları söylüyorum.
Demokrasiden asla taviz vermeyeceğiz. Biz bu terminalleri inşa etmeye çalışırken bırakın onlar bu dedikodularla meşgul olsunlar. Yalanı, dolanı inşa etmeye devam etsinler.”

Gül-Erdoğan 2 saat görüştü
Bu arada Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Erdoğan arasındaki haftalık olağan görüşme dün Tarabya’daki Huber Köşkü’nde gerçekleşti. Katıldığı Sabiha Gökçen Havalimanı yeni terminalinin açılış töreninin ardından Huber Köşkü’ne geçen Erdoğan ile Gül’ün görüşmesi 2 saat sürdü. Görüşmede İran ve Pakistan ziyaretleri konuşuldu.

Haberin Devamı

Fatih Terim’in kazandırdığı deyim: Now is in the ‘tabele’
Başbakan’a ‘Look at the tabela: 3-1’

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Sabiha Gökçen Havalimanı yeni terminal binasında bulunan Fenerium mağazasının açılışını da yaptı. Burada Başbakan Erdoğan’a son Fenerbahçe-Galatasaray maçının skoru olan 3-1’in yazılı olduğu “LOOK AT THE TABELA” forması hediye edildi. Başbakan Erdoğan da formayı daha sonra Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’a hediye etti.
“Look at the tabela” forması Ekim 2007 tarihindeki Türkiye-Yunanistan maçı öncesinde Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim’in, İngilizce yaptığı açıklamaları hatırlattı. Terim’in o gün kullandığı “it is the football, that is the football. something happened everything is something happened. but anyway, now is in the tabele” sözcükleri ise hafızalara yer etmişti. Türkçe “tabela” kelimesini “tabile” olarak “ İngilizceleştiren” Fatih Terim’in bu cümlesi (Tabelaya bak) anlamıyla futbol seyircilerinin birbirlerini kızdırma cümlesi haline gelmişti. Formadaki yazı, Terim’in yarı İngilizce yarı Türkçe bu sözlerini hatırlatıyor.