Siyaset Erken seçim taleplerine tepki: Barışçıl protestoyla neyi planlıyorsunuz?

Erken seçim taleplerine tepki: Barışçıl protestoyla neyi planlıyorsunuz?

09.01.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dün partisinin Siyaset ve Liderlik Okulu'nun 16. Dönem Mezuniyet Töreni'nde konuştu.

Erken seçim taleplerine tepki: Barışçıl protestoyla neyi planlıyorsunuz

ANKARA Milliyet - Erken seçim taleplerine tepki gösteren Bahçeli, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

ÇÜRÜK AYDINLAR: 70'ine merdiven dayayan bir akademisyen çıkmış, hem de siyaset bilimci, 'barışçıl protestolardan' bahsediyor. Hükümeti erken seçime zorlamanın yollarını anlatıyor. Kalayı eskimiş bu Kalaycıoğlu, sokak diline başvuruyor. Bilen varsa bize bir anlatsın, barışçıl protestoyla kast edilen nedir? Çürük aydınlar, devşirme kalemşörler, kiralık siyasetçiler bir barış türküsü tutturmuş gidiyorlar. Esir olmuş bir vicdanla özgürlükten ne anladığınızı açıklayın da bilelim.

BİTİNİZ Mİ KANLANDI?: Sokakta barışçıl presto telkin ve temennileriyle neyin hazırlığını planlıyorsunuz? Zamları, enflasyondaki artışları sokak tepkisiyle birleştirip Türkiye'den bir Kazakistan çıkarmayı mı düşlüyorsunuz? Dost ve kardeş ülke Kazakistan'daki sokak eylemlerini, kanunsuz gösterileri izleyince bitiniz mi kanlandı? Cesaretiniz mi kanatlandı?

Haberin Devamı

TÜRK LİRASI DİYEMİYOR: CHP Genel Başkanı, bizim 'milliyetçilik diye ortada gezmemizden hoşlanmıyormuş.' Kılıçdaroğlu, korkusundan Türk lirası diyemiyor, bilahare karşımıza geçip pervasızca milliyetçilik taslayarak gülünç durumlara düşüyor.

SAFİ RÜZGARSIN: Sayın Kılıçdaroğlu, safi rüzgârsın, bilmediğin sularda yüzersen dibi boylarsın, kimse sana el uzatmaz. Milliyetçiliğin alanına fazla girmekten kaçınmalısın, aksi halde terörist Demirtaş'tan ikazname, HDP'den ihtarname, PKK ve FETÖ'den de ihbarname almaktan kurtulamazsın. CHP Genel Başkanı, sanki bağ bağışlar gibi, 'sokağa çıkmayacağız' diyor. Sayın Kılıçdaroğlu, geçiniz bu beylik lafları, sokağa dökülseniz ne yazar. Sandık diyorsanız 2023 yılının Haziran ayını bekleyeceksiniz.

KAZAKİSTAN: Dost ve kardeş ülke Kazakistan'da 2 Ocak'ta başlayarak alev alan sokak eylemlerini, ülkenin sinir uçlarına dokunan ve siyasal sistemini zora sokan gösterileri dikkatle takip ediyoruz. Bu ülkeyle dayanışma içinde olduğumuzu, siyasi istikrar ve iç huzurunun bir an evvel tesis edilmesini temenni ediyoruz.