Siyaset Erken seçim yok vaktinde seçim var

Erken seçim yok vaktinde seçim var

02.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Erken seçim tartışmalarına ilişkin soruyu yanıtlayan Bozdağ, hükümetin ve Ak Parti Genel Merkezi’nin yaptığı bir seçim tartışmasının bulunmadığını, seçim çalışmasının da olmadığını belirtti.

Erken seçim yok vaktinde seçim var

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, “Erken seçim yoktur, vaktinde seçim vardır” dedi. Bozdağ, Milli Eğitim Bakanlığı’nda 16 Derslikli Okul Yapım Protokolü imza töreninin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erken seçim tartışmalarına ilişkin bir soru üzerine Bozdağ, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Başbakan Yıldırım ve kendilerinin de çok net ifadeler kullandığını vurguladı. Bozdağ, “Türkiye’de seçimler vaktinde yapılacaktır. Erken seçim yoktur, vaktinde seçim vardır. Bunu daha kaç defa tekrar edeceğiz. Yok diyoruz, yok diyoruz, yok diyoruz. Ama belli ki Türkiye’de bazı çevrelerin seçimin öne alınması konusunda istekleri var. Ama o çevrelere de şunu söylüyoruz; Türkiye’de seçimin ne zaman yapılacağına hükümetin dışındakiler değil hükümet karar verir. Hükümetin kararı da çok açık, seçim vaktinde yapılacaktır. Ak Parti’nin geleneğinde vaktinde seçim vardır. Buna alışmayanlar, bu geleneğe alışsalar iyi olur. Herkes planını ona göre yapsın” dedi.

Haberin Devamı

‘Hepsi soruşturulmalı’

Bozdağ, “Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘28 Şubat’ın sivil ayağı da yargılanmalı’ açıklamasını yaptı. Bu açıklamayı nasıl değerlendiriyorsunuz” sorusu üzerine, 28 Şubat’ın faillerinin sadece asker kişiler olduğunu düşünmenin yanlış olacağını dile getirerek “Bir suç varsa o suçun içerisinde kimler varsa, bunlar asker olur, kamu görevlisi olur veyahut da sivil kişiler olur kimlerse o suçun içerisinde birlikte hareket edenler, onların hepsinin o konuda soruşturulması hukuk devletinin de bir gereğidir” açıklamasını yaptı.

Bozdağ, “TRT’de bazı sanatçılar ve şarkıların yasaklandığına ilişkin haberler var. Bu karar doğru mu?” sorusu üzerine şunları kaydetti: “Mevzuat gereği içinde bazı kavramlar geçen özellikle küfür veya alkol, sigara gibi, onlarla ilgili olanlarla alakalı tedbir almak TRT’nin görevidir. TRT, bugüne kadar bu görevi yaptı. Geçen sene de aynısını yaptı, önceki sene de bir önceki sene de yaptı. Her sene yapıyor bunu. Ama şimdi bunu tabii diğer televizyonların da yapması gerekiyor. TRT’nin her sene yaptığı bir işi sanki ilk defa yapıyormuş gibi kamuoyuna takdim etmek TRT’nin kanunun verdiği görevi yerine getirmesini, kanun dışı yapılmış bir sansürmüş gibi takdim etmek büyük bir ahlaksızlıktır. TRT görevini yapıyor.”