Siyaset Eş başkanların mesajları okundu

Eş başkanların mesajları okundu

09.11.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

HDP, Eş Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile bazı milletvekillerinin tutuklanmasının ardından Genel Kurul ve komisyon çalışmalarından çekilme kararı aldığı Meclis’te ilk grup toplantısını yaptı.

Eş başkanların  mesajları okundu

Grup Başkanvekili Çağlar Demirel’in başkanlık ettiği toplantıda Demirtaş ve Yüksekdağ’ın cezaevinden avukatları aracılığıyla gönderdikleri mesajlar okundu. Eş başkanların geçmiş bazı konuşmalarından kesitlerin ve Grup Başkanvekili İdris Baluken’in poliste tartıştığı gözaltına alma görüntülerinin yer aldığı sinevizyon gösteriminin yapıldığı grupta, bazı milletvekilleri, partililer ve grup personelinin ağladığı görüldü. Toplantı sırasında sık sık sloganları atıldı, zılgıtlar çekildi.
Demirel grubu açarken yaptığı konuşmada, tutuklanan milletvekillerinin, “esir alındığını” öne sürerek, “Eş genel başkanlarımızın ve milletvekillerimizin tutuklanması, halkın iradesine ve siyasi tercihine ağır bir darbedir. Eş başkanlarımız ve milletvekillerimiz şahsında esir alınmaya çalışılan, 6 milyon seçmenin iradesidir” dedi.
HDP Grup Toplantısını, Belçika Büyükelçisi Mark Trentesu, Lüksemburg Büyükelçisi Virginie Arslan, Avusturya Büyükelçivekili George Oberraytır, Finlandiya Büyükelçivekili Jusi Soyni, İspanya Büyükelçiliği Müsteşarı, Yunanistan Büyükelçiliği Başkatibi de izledi. Belçika Büyükelçisi “Bize bir davet geldi. Parlamenterlerin tutuklanması ciddi konu. Biz de partinin ne diyeceğini dinlemeye geldik” dedi.