Siyaset Eski Başbakan Mesut Yılmaz’ın yorumu: Papaz bırakılmasın diye bu çıkışı yaptılar

Eski Başbakan Mesut Yılmaz’ın yorumu: Papaz bırakılmasın diye bu çıkışı yaptılar

31.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz, terör örgütleri FETÖ ve PKK adına suç işlediği ve casusluk yaptığı iddiasıyla yargılanan ABD’li Papaz Andrew Craig Brunson ile ilgili ABD’den yapılan açıklamalara tepki gösterdi.

Eski Başbakan Mesut Yılmaz’ın yorumu: Papaz bırakılmasın diye bu çıkışı yaptılar

Yılmaz, oğlu Yavuz Yılmaz’ın cenazesi için arayıp taziye dileklerinde bulunan hemşehrilerine teşekkür etmek ve babası adına daha önce yaptırılan Hasan Yılmaz İlkokulu’nun tadilatını yerinde görmek için memleketi Rize’ye geldi. 53 Gazeteciler Derneği’nde basın toplantısı düzenleyen Yılmaz’a Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı da eşlik etti.

Haberin Devamı

‘Kötü diploması’

Mesut Yılmaz, ABD’den Rahip Brunson’la ilgili gelen tehditler ve Almanya’da Mesut Özil’e yönelik ırkçı tavırlarla ilgili soruları da şöyle yanıtladı: “Sanki Amerikalılar papaz serbest bırakılmasın diye böyle bir çıkış yaptı. Çünkü bu şekilde bir tehditle hiçbir ülkeye değil Türkiye’ye, Afrika’daki küçük bir kabile devletine bile bu dünyada istediğinizi yaptırmanız mümkün değil. Belki de normal şartlarda, mahkemenin ilk duruşmasında beraat edecek bir kişiyi şimdi daha zor duruma soktular. Onun için bunun çok kötü bir diplomasi olduğunu düşünüyorum.. Amerika şu anda çok büyük bir yönetim kaosu yaşıyor. Bu ister istemez ikili ilişkilerimizi etkiliyor. O Almanya’daki olayla ilgili de adaşımın doğru yaptığını düşünüyorum. Almanya bu dünya kupasına iyi bir netice alamadı bunun günah keçisini Mesut Özil yapmak istediler. O da buna karşı tepki koydu, bence çok insani ve çok ahlaki bir tepki.”