Siyaset Evren'in villası elde kaldı

Evren'in villası elde kaldı

24.12.2009 - 14:16 | Son Güncellenme:

Kenan Evren’in satışa çıkardığı, 1 dönüm üzerine kurulu lüks villasına 2 yıldır alıcı çıkmadı.

Evrenin villası elde kaldı

Son dönemde okul ve caddelerdeki isminin kaldırılması girişimleriyle gündeme gelen 7'nci Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in Muğla’nın Marmaris İlçesi Armutalan Beldesi'ndeki villası satılmayı bekliyor. Evren’in 975 bin euro bedelle satışa çıkardığı, 1 dönüm arazi üzerine kurulu lüks villasına 2 yıldır alıcı çıkmadı.

7'nci Cumhurbaşkanı Kenan Evren, 1986 yılında, metrekaresine 35 lira ödeyerek Marmaris’in Armutalan Beldesi’nde deniz ve orman manzaralı 1 dönüm arazi satın aldı. Daha sonra bu araziye bir villa yaptırmaya karar veren Evren, projesini de kendi çizip inşaat çalışmalarıyla bizzat ilgilendi. 3 katlı, oldukça geniş 6 odası ve 2 salon bulunan villa için hiçbir masraftan kaçınılmadı.

Her odasına ayrı banyo ve tuvalet konulan villa için tam donanımlı kapalı otopark ve özel güvenlik sistemi kuruldu. Arkası kızılçam ormanı, önü Marmaris Körfezi manzarasıyla süslü villanın bahçesine de açılır kapanır havuz, limon, greyfurt, portakal ve avokado ağaçları yerleştirildi. Koridorlar ünlü Afyon mermeriyle döşenirken duvarlar da Kütahya çinisiyle süslendi. Merdivenler de akçe ağacıyla kaplandı.

Evren, 1 yılda tamamlanan süper lüks villasına 1991 yılında yerleşirken kısa süre sonra bölge yatırımcıların akınına uğradı. Evren’in villasının yakınına çok sayıda konut ve villa yapıldı. Uzunca süre bu villada oturan Kenan Evren, 2007 yılının Mart ayında rahatsızlığını gerekçe gösterek Marmaris’ten ayrıldı. Emlakçılarla görüşüp fiyat aldıktan sonra da ne kadara malettiğini açıklamadığı villasını 975 bin euro bedelle satışa çıkardı.

Çok sayıda turizmci ve işadamı Evren’in villasını satın almak için girişimde bulunurken, el yakan fiyatı duyunca vazgeçti. Evren’in ilk önce villası için 4 milyon TL istediği, ancak emlakçıların “Paşam bu kadar yüksek fiyata satmanız mümkün değil” sözleri üzerine 975 bin euroya indiği öğrenildi. Ancak, bu indirime rağmen yine de fiyatı emsallerinden hayli yüksek olan villaya 2 yıl boyunca alıcı çıkmadı.

Marmaris Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Yusuf Kenan Akkuş, “O dönemde paşam bizden emlak fiyatları konusunda bilgi almıştı. Villasına biçtiği değerin emsallerine göre çok pahalı olduğunu söyledik ve ilk önce belirlediği 4 milyon TL’lik fiyatı 975 bin Euro’ya, yani o dönemin kuru ile yaklaşık 1 milyon 664 bin TL’ye çekti. Biz de indirim yapmasına rağmen fiyatın halen çok yüksek olduğunu, villanın en fazla 450 bin euro edeceğini söyledik. Bu rakamların üzerinde satış yapamayacağını anlattık. Ama paşa ısrar etti. Aradan geçen 2 yıl içinde paşanın evi için bizlere ve diğer emlakçılara çok sayıda müşteri geldi. Evren hayranı bazı kişiler bile fiyatı emsallerinin çok üzerindeki lüks villayı almaktan vazgeçti. Bu fiyatla satış devam ederse paşam evini satamayacak” diye konuştu.