Siyaset Fakıbaba'ya bıçaklı saldırı

Fakıbaba'ya bıçaklı saldırı

07.08.2009 - 10:14 | Son Güncellenme:

Bıçaklı saldırıya uğrayan Başkan Fakıbaba ile korumaları hırslarını gazetecilere saldırarak aldı...

Fakıbabaya bıçaklı saldırı



ŞANLIURFA'da, Haşimiye Meydanı Barutçu Hanı'nda geleneksel esnaf gezisine çıkan SP'li Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, bıçaklı saldırıdan son anda kurtuldu. Bıçaklı saldırının ardından sinirlenen Başkan Fakıbaba ile korumaları gazetecilere saldırdı.

Olay; saat: 10.00 sıralarında Haşimiye Meydanı'nda bulunan Barutçu Hanı'nda meydana geldi. İddiaya göre, esnaf gezisine çıkan SP'li Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba'ya; beyaz eşya satıcısı Yusuf Toprak ile Hakim Toprak tarafından gölgelik yaptığı için teşekkür etmek isterken tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine iki esnaf, kendilerini savunmak için bıçak çekti. Bu sırada Başkan Fakıbaba'nın özel korumaları ise, çekilen bıçaklara silahla karşılık verdi. Esnafın araya girmesiyle yara almaktan son anda kurtulan Fakıbaba, bir süre olayın şokunu üzerinden atmak için handa oturdu. Bu sırada olay yerine gelen gazeteciler, Fakıbaba'ya 'geçmiş olsun' diyerek olayın nasıl geliştiğini sorması üzerine Fakıbaba duruma sinirlenerek, aralarında DHA kameramanının da bulunduğu kameramanlara çekim yaptığı için önce sözlü, ardından fiili saldırıda bulundu.Diğer gazeteciler de Fakıbaba'nın çevresini saran koruma ve belediye çalışanları tarafından tartaklanarak çekim yapmaları engellendi.

Korumalarının gazetecilerin üzerine yürümesi üzerine olay yerinde bulunan polislerin müdahalede bulunmaması dikkat çekerken, gazeteciler Başkan Fakıbaba ve korumaları hakkında şikayetçi olacağını söylediler. Yaşanan olayların ardından Yusuf Toprak ile Hakim Toprak yaka-parça gözaltına alınırken, esnaf Başkan Fakıbaba'ya tepki göstererek, ôBiz ona teşekkür ettik, o bize terörist muamelesinde bulunduö açıklamasını yaptılar. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.