Siyaset 'FETÖ denen ahtapotun kollarını kestik'

'FETÖ denen ahtapotun kollarını kestik'

16.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

›› 15 Temmuz’un 2. yıldönümünde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “100 sene önce Anadolu’yu işgalcilere vermeyen kahramanın torunları 15 Temmuz’da da FETÖ’cü alçaklara bugün üzerinde toplandığımız şu köprüyü dar etmiştir” dedi ›› FETÖ’yle mücadelede önemli yol kat ettiklerini belirten Erdoğan, “Pensilvanya’daki melunun büyük bir gizlilik içinde büyüttüğü ahtapotun kollarını kestik, bu böyle biline” ifadelerini kullandı

FETÖ denen ahtapotun kollarını kestik

15 Temmuz darbe girişiminin 2. yıldönümünde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Pensilvanya’daki melunun takiyye, hile, yalan dolanla büyük bir gizlilikle büyüttüğü ahtapotun kollarını kestik, son iki yılda örgütün yapılanmalarını büyük ölçüde çökerttik” dedi. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Buluşması’nın adresi 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, dün akşam kırmızı beyaza boyandı. Program dün saat 20.45’de saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı ve Kuranı Kerim okunmasıyla başladı. Kuran tilavetinden sonra alanı dolduran binlerce kişi cep telefonlarının ışıklarını açarak görsel bir şölene imza attı. Bu esnada sahneden de 15 Temmuz darbe girişimi sırasında hayatını kaybedenlerin ismi tek tek okundu ve vatandaşlar da ‘Burada’ diye karşılık verdi. Şehitler Makamı’nda Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın şehitler için yaptırdığı duaya da kalabalık ‘Amin’ nidalarıyla eşlik etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da dua esnasında eşi Emine Erdoğan ve torunlarıyla birlikte Erbaş’ın yanındaydı. Makamı ziyaret eden Erdoğan daha sonra köprüye kurulan platformdan tüm Türkiye’ye seslendi. Sözlerine “15 Temmuz gecesi FETÖ’cü alçaklar karşısında canlarıyla destan yazan ezanımıza, bayrağımıza ve bağımsızlığımıza sahip çıkan tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” diyerek başlayan Erdoğan, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

ÇANAKKALE RUHU HALA DİRİ: Bugün hem derin bir kederi ve hem de büyük bir gururu aynı anda yüreğimizde hissediyoruz. Bir taraftan 251 vatandaşımızı bir gecede kaybetmenin hüznünü yaşarken, diğer taraftan dünyada eşine az rastlanır bir direnişe imza atmanın gururunu yaşıyoruz. Bir yandan ömrünün baharındaki gencecik fidanları toprağa vermenin acısını yeniden yaşarken, aynı zamanda da vatanımızı kurtarmanın onurunu hissediyoruz. Şüphesiz hiçbir zafer altın tepside sunulmaz. Fetih sancağı kolayca hurca dikilmez. Bedel ödemeden hiçbir başarı elde edilmez. Tarihimiz boyunca kazandığımız her zaferin gerisinde fedakarlık vardır. Azim, dirayet ve cesaret vardır. Buna özellikle Çanakkale zaferimizle, İstiklal harbimizle çok yakından şahit oluyoruz. 15 Temmuz zaferimiz de büyük bir fedakarlığın zaferidir. Bu zafer, milletimizin direnişi yanında o gece tanklara uçaklara meydan okuyan şehit ve gazilerimizin cesaretlerinin sonucudur. Silah ve bomba seslerinin gecenin karanlığını deldiği o gece Türk milleti cesareti dirayeti ve mücadelesi ile bu topraklarda Çanakkale ruhunun, Kuvâ-yi Milliye şuurunun hala diri olduğunu göstermiştir.

Haberin Devamı

İFTİHAR EDİYORUM: FETÖ’nün ölüm kusan silahlarının karşısından milletimiz canından, canından çok sevdiği evlatlarından vazgeçmiş ancak vatanına namahrem eli değmesine müsaade etmemiştir. Bu millet vücudunu F-16’lara bomba yağdıran helikopterlere siper etti. Tankların altına yattı. Yılmadı, usanmadı. Çünkü onlar bir şeye inanmıştı. Bir asır önce ya İstiklal ya ölüm parolasıyla Kurtuluş Savaşı’nı zaferle taçlandıran Türk milleti 15 Temmuz’da FETÖ’cü alçaklara sokakları bugün toplandığımız köprüyü dar etmiştir. Bu millet FETÖ eliyle Türkiye’nin terbiye edilmesine müstemlekecilerin uydusu haline getirilmesine izin vermemiştir. Ben bu milletin bir ferdi olmaktan iftihar ediyorum.

ZAFER 81 MİLYONUN: 15 Temmuz, Türk milletinin yeniden dirilişinin yeniden şahlanışının iradesine yönelen saldırılar karşısında tekrar kıyama kalkmasının adıdır. Bizler istiklal için kıyam ettik. 15 Temmuz milli iradenin vesayete, cesaretin ihanete, milletin hainlere galebe çaldığı insanlık tarihine altın harflerle yazılmış büyük bir demokrasi mücadelesinin adıdır. Bu zaferin sahibi 81 milyonun tamamıdır. 15 Temmuz dünyanın her tarafında adalet mücadelesi veren tüm mazlumların zaferidir. Bu nabız her yerde atıyor. Nasıl İstiklal Harbi’miz ülkemizde yeni bir dönemi başlatmışsa 15 Temmuz zaferimiz de Türkiye’nin önünde yeni kapılar araladı.

Haberin Devamı

FETÖ denen ahtapotun kollarını kestik

KOVALAYACAĞIZ: FETÖ’nün tasfiye sürecini hızlandıracağız. İnlerine gereceğiz, dedik. İnlerine girmeye devam ediyoruz. Nereye giderlerse gitsinler, onlar kaçacak biz kovalayacağız. Bu milletin huzurunu kaçıranlar karşılarında ordumuzu, polisimizi, korucularımızı bulacak. Ülke hudutları içinde Allah sabotajlara, karartma eylemlerine maruz kalmadan tüm terör örgütleriyle çok daha başarılı mücadele ediyoruz.

DARBE DEFTERİ KAPANDI: Artık yönetim sistemimizi kalıcı istikrara kavuşturacak önemli adımlar attık, artık yönetim sistemimizi değiştirdik. Yeni sistemle birlikte Türkiye’nin sıçrayışını hep birlikte göreceğiz. Hiç bundan endişeniz olmasın. Yeni sistemle ülkemizi büyük bir çileden kurtardık. Bu tarihi değişimle Türk demokrasisine çağ atlattık. 15 Temmuz ile demokrasimizin rüştünü tüm dünyada ispat ettik. Tüm bu gelişmelerle ülkemizde artık darbe defterini bir daha açılmamak üzere kapattık.

Haberin Devamı

FETÖ denen ahtapotun kollarını kestik
KİM KİMİNLE İŞ TUTTU: Ülke, millet ve devleti yönetenler olarak 15 Temmuz gecesi ve sonrasında yaşadıklarımızdan çok önemli dersler çıkardık. Kimin kara gün dostu olduğunu gördük. 15 Temmuz asla unutulmayacak, unutturmayacağız. O bizim için tarihe bir kayıttır. 15 Temmuz gecesi şahit olduğumuz riyakarlıkları aynı şekilde hafızamıza kaydettik. O gece bizim için dua edenlerle FETÖ’nün başarısı için gayret edenleri hiçbir zaman unutmayacağız. Demokrasimize destek verenlerle cuntacıların yanında olanları aynı kefeye koymayacağız. Ülkemizden kaçan darbecileri bağrına basanların ilkesizlikleri asla hafızamızdan silinmeyecektir. Kimin nerede nasıl tavır takındığını çok iyi biliyoruz. Kimin kimlerle iş tuttuğunun da gayet iyi farkındayız. Umutlarını FETÖ’cü cuntaya bağlayanların olayların seri değişince nasıl öfkelendiklerini biliyoruz.

Haberin Devamı

PENSİLVANYA’DAKİ MELUN: FETÖ ile mücadelemizi aralıksız devam ettireceğiz. Azerbaycan’dan geldi, Ukrayna’dan geldi. Takip ediyoruz. Geleceklerdir. Gelecekler. Pensilvanya’daki melunun takiyye, hile, yalan dolanla büyük bir gizlilikle büyüttüğü ahtapotun kollarını kestik, son iki yılda örgütün yapılanmalarını büyük ölçüde çökerttik. 16 ülkede örgütün okul adında açtığı fitne yuvalarını kapattırdık. O gece ülkemize ihanet eden, milletimize kurşun sıkan katiller en ağır cezalara çarptırılıyor. Son FETÖ’cü hain de hesap verene kadar bu mücadeleyi hukuk içinde kararlılıkla sürdüreceğiz. (Kalabalık idam diye bağırdı) Tabi bunlar müzakere masasında. Müzakere edeceğiz. Şehitlerimizin, gazilerimizin kanının hesabını soracağız.

FETÖ denen ahtapotun kollarını kestik

'ÜLKEMİZİN GELECEĞİ AYDINLIK'

Erdoğan, “Tanklara alkış tutanları, darbecilerle anlaşıp tankların arasından sıvışanları nasıl unutmuyorsak; Yeşilköy’de tankların arasından çıkıp Bakırköy Belediyesi’ne sığınanları da asla unutmuyoruz ve unutmayacağız. Füze rampalarının gidişini engellemek için tır lastiklerini kesen Polatlılı vatandaşlarımızı, tarlasındaki mahsulü yakarak jetlerin uçuşlarına engel olan kahraman Kazan halkını hiçbir zaman unutmayacağız. Bu millet asil bir millettir. Bu millet cesur, kahraman, hürriyetine canı pahasına sahip çıkan, vatan söz konusu olduğunda aynı safta buluşma erdemi gösteren necip bir millettir. Bağımsızlığımızın en büyük garantisi bu millettir. Bu topraklarda 15 Temmuz ruhu ayakta oldukça Türkiye’yi yolundan alı koyacak hiçbir güç yoktur. Ülkemizin ve milletimizin geleceği aydınlıktır” dedi.

FETÖ denen ahtapotun kollarını kestik
AY-YILDIZLI İNSAN SELİ

- 15 Temmuz Şehitler köprüsü dün saat 14.00’den itibaren trafiğe kapatıldı. Köprüye çıkan yollar, üzerinde dev Türk bayrakları bulunan İBB’ye ait kamyonlarla kesildi.

- Erdoğan’ın halka seslendiği platforma, “15 Temmuz Şehitlerimizin Ruhu Şad Olsun”, “Bu dava büyük” yazılırken; platformun diğer tarafına da darbe girişiminde hayatını kaybeden 251 kişinin isimlerinin yer aldığı bir pankart asıldı.

- Basın için kurulanan platformunun yanı sıra birçok noktada özel harekat polisleri tarafından güvenlik önlemi alındı. Köprüye yakın bazı evlerin çatılarında keskin nişancılar görev yaptı.

- Alanda bir grup genç 15 Temmuz kahramanlarından Ömer Halisdemir ve hayatını kaybeden diğer şehitlerin fotoğrafının yer aldığı bir poster ve pankartlar taşıdı. Bazı gençler de asker kıyafetleriyle alana geldi.

- Alan İBB Sağlık Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı sağlık ekipleri nöbet tutarken, köprünün üzerinde ve sahnenin çevresinde çok sayıda ambulans da hazır bekletildi.

- Alana Türk bayraklarının yanı sıra Azerbaycan, Suriye ve Filistin bayraklarının da taşınması dikkat çekti.

- Türk bayrakları taşıyan vatandaşlar, “Recep Tayyip Erdoğan”, “Şehitler ölmez vatan bölünmez”, “Her Türk asker doğar”, “Meclis’te PKK istemiyoruz”, “İşte ordu işte komutan” şeklinde sloganlar attı, tekbir getirdi.

- 15 Temmuz‘da Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı’na yönelik bombalı saldırıda şehit düşen polis memuru Turgut Solak’ın adının verildiği zırhlı araç platforma yakın yere konuşlandırılırken, bazı vatandaşlar zırhlı aracın önünde fotoğraf çektirdi.

- İBB alana gelen vatandaşlara meyve suyu, sandviç ve su ikram etti. Türk Telekom ve Turkcell de alanda ücretsiz Wi-Fi hizmeti sundu.