Siyaset Fıkrayla yüklendi

Fıkrayla yüklendi

14.03.2009 - 00:32 | Son Güncellenme:

Başbakan Erdoğan, Eskişehir’de muhalefet liderlerine Nasrettin Hoca fıkraları anlattı. Deniz Baykal’a: Şaka gibi, fıkra gibi adamsın. Devlet Bahçeli’ye: Asıl saltanat beylerde

Fıkrayla yüklendi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün muhalefet liderlerine Nasreddin Hoca fıkraları anlattı. Erdoğan, Devlet Bahçeli’ye “Belki biraz rahatlatır” derken, Deniz Baykal’a ise, “Şaka gibi adamsın, mizah gibi adamsın, fıkra gibi adamsın” diye seslendi.
Erdoğan, partisinin Eskişehir Sıhhiye Meydanı’nda düzenlenen mitinginde yaptığı konuşmada muhalefet için, “Bunların tek görevi var: Karşı çıkmak. Bunlar taş üstüne taş koymazlar, sadece engel koyarlar” ifadelerini kullandı.
Eskişehir’e başbakan olarak 6 kez geldiğini anlatan Erdoğan, muhalefet partisi liderlerinin kaç defa Eskişehir’e geldiklerini sordu. Erdoğan, şöyle devam etti:

‘Baykal’a fıkra anlatın’
“Sayın Baykal 22 Temmuz seçimlerinden sonra biliyorsunuz günlerce ortaya çıkmadı. Rodos’a gittiğini zannediyorduk ama gitmemiş... Rodos’a niçin yüzmediği sorulunca, Sayın Baykal dedi ki ’bir şakanın bu kadar ciddiye alınması, siyasetimizin ne kadar mizaha ihtiyacı olduğunu gösteriyor’ dedi. Bugünlerde çok gergin, çok sıkıntılı. Buraya gelirse siz ona Nasrettin Hoca’nın fıkralarından anlatın. Diyor ki, ’AKP yüzde 52’nin altında oy alırsa başarısız olurmuş’. Bakın, Sivrihisarlı Nasrettin Hoca sokakta bir şeyler arıyormuş. ’Hocam ne arıyorsun?’ demişler. ’Yüzüğümü kaybettim’ demiş. ’Hoca yüzüğünü nerede kaybettin?’ demişler. ’Evde kaybettim ama orası karanlık. Onun için burada arıyorum’ demiş. Şimdi Sayın Baykal da sağolsun başarıyı, başarısızlığı kendi oy oranlarıyla değil, AKP’nin oy oranlarıyla ölçüyor.

‘Tilki üzüme koruk der’
Karacaoğlan ne güzel demiş: ’Ben güzele güzel demem, güzel benim olmayınca.’ Sayın Baykal ne diyor? Yüzde 34 başarı değil, yüzde 42 başarı değil, yüzde 47 başarı değil, yüzde 52 başarı değil. Çünkü ’benim değil’ diyor. Tilki uzanamadığı üzüme ne der? ’Koruk’ der. Olay bu kadar basit.
Sayın Baykal, sen CHP’nin başında olduğun sürece siyasette mizaha evvellallah gerek yok. Şaka gibi adamsın, mizah gibi adamsın, fıkra gibi adamsın.”

‘Bahçeli koltuğu bırakamadı’
Bahçeli’nin de, kendisine yönelik olarak “padişah” ve “saltanat” sözcüklerini kullandığını anlatan Erdoğan, şöyle konuştu:
“Asıl saltanat beylerde. Bakın, barajın altına düştü, (artık ben çekiliyorum) dedi. Kaç ay dayandı? 8 ay... Ondan sonra çıktı geldi. Koltuk bıraktı ama o koltuğu bırakamadı. Ona da Nasrettin Hoca fıkrası anlatın. Hani, merkebinden düşünce (ben zaten inecektim) demişti ya Nasrettin Hoca... Olay bu... Sayın Bahçeli’yi de herhalde bu güldürür, bu gülümsetir, belki biraz rahatlatır.”

Haberin Devamı

Hızlı trenin açılışını yaptı
Ankara’dan Eskişehir’e açılışını yaptığı hızlı trenle gelen Erdoğan, treni bir süre kullandı ve yolculara hız ve hareket saati ile ilgili bilgi verdi. Erdoğan, trenin Esenkent mevkiinde konvansiyonel hattan çıkıp, hızlı tren hattına girmesi üzerine, “Sevgili vatandaşlarım hızlı tren yoluna çıktık. Şu anda 240’tayız” dedi.
Erdoğan, birkaç dakika sonra, “Şu anda 250 kilometreye ulaştık. Hayırlı olsun” diye konuştu. Erdoğan’ın, “Şu anda 252’deyiz” sözleri, yolcular tarafından alkışlandı. Erdoğan, güvenlikle ilgili eleştirilerinin anımsatılması üzerine, “Onları kaale almıyoruz” dedi. Hızlı Tren’in dün düzenlenen resmi seferinin saatleri Cuma namazı ve Başbakan Erdoğan’ın programına göre ayarlandı.