Siyaset Fırat’ın doğusuna operasyon mesajı: Tepelerine bineceğiz

Fırat’ın doğusuna operasyon mesajı: Tepelerine bineceğiz

31.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Suriye’yi yeniden kana ve ateşe boğmak isteyenlere izin verilmeyeceğini ve Fırat’ın doğusundaki terör yapılanmasının da çökertileceğini belirten Erdoğan, “Hazırlıklarımızı, planlarımızı, programlarımızı tamamladık” dedi.

Fırat’ın doğusuna operasyon mesajı: Tepelerine bineceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye’de Fırat’ın doğusuna müdahaleye yönelik tüm planlama, program ve hazırlıkların yapıldığını belirterek “Hatta geçtiğimiz günlerde terör örgütüne yönelik fiili müdahalelerimizi de başlattık. Yakında daha kapsamlı ve etkili operasyonlarla terör örgütünün tepesine tepesine bineceğiz” dedi. Erdoğan, Tunceli’de donarak şehit olan iki askere ilişkin “Kurşunla şehadete yürümek de var, donarak şehadete yürümek de var. Askerimizin teçhizatı hepsi dünyadaki en modern ordulardaki malzemelerdir. Sen bilmeden ne anlatıyorsun?” diyerek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Erdoğan, dün partisinin grup toplantısında şu mesajları verdi:

LAFLA DEĞİL İCRAATLA KUTLUYORUZ: Cumhuriyet’in 95. yıl dönümü, Cumhuriyet’e yakışan bir eserin açılışıyla gerçek manada kutlandı. Dünyanın en büyüklerinden biri olan İstanbul Havalimanımızı resmen hizmete açtık. Görüldüğü gibi biz, cumhuriyetimizi lafla değil icraatla kutluyoruz... Her yıl verdiğimiz Cumhuriyet Bayramı resepsiyonunu da yeni havalimanımızda gerçekleştirdik. Bunu bahane edip gelmeyenler de oldu tabii, o ayrı mesele. Neymiş, ‘Cumhuriyet Bayramı’nın bu tür resepsiyonları sadece Ankara’da kutlanırmış.’ Bu nasıl bir anlayıştır? Sen yeter ki gönlünü bu işe ver ama sende gönül olmadıktan sonra bahane bulmak kolay.

ÜST LİGE ÇIKTIK: Dev eserle Türkiye artık sadece transit merkez konumunu güçlendirmekle kalmamış, hava ulaşımında ve lojistikte de en üst lige çıkmıştır. 42 ayda bitti. Bize yakışan bu. İşte Berlin, 2006’da temel attı. hala devam ediyor ve Almanlar gazetelerinden ‘İstanbul bitti Berlin ne halde’ diyorlar. İman öyle bir şeydir ki tekeden bile süt çıkartır...

Haberin Devamı

SALON CUMHURİYETÇİSİ: Ülkemizde yıllarca milletimizin pek çok ortak değeri gibi Gazi Mustafa Kemal’i, Cumhuriyet Bayramımızı, Zafer Bayramımızı da kendi tekellerine almaya çalışan biliyorsunuz bir kesim var. Bu kesimin ne Cumhuriyet’e, ne milletimize, ne ülkemize en küçük bir faydalarının dokunduğu, en küçük bir hizmetlerinin geçtiği vaki değildir. Tam tersine ülkenin ve milletin hayrına atılan ne adım varsa hepsine de karşı çıkmış, hepsini de engellemeye çalışmışlardır. Biz bunlara salon cumhuriyetçisi, gardırop Atatürkçüsü diyoruz. Yıllarca cumhur ile Cumhuriyet’i, Gazi ile Atatürk’ü birbirinden uzaklaştırarak gizli iktidarlarını korumaya çalışan bu kafa, sözleri ve eylemleriyle de milletimizi hep aşağılamışlardır. Ezandan başörtüsüne kadar milletimizin tüm değerleriyle uğraşmalarının sebebi de budur. CHP bu zihniyetin siyasetteki en önemli temsilcisidir. CHP’nin kirli yüzünü herkesin bilmesi lazım, o gerçek yüzünü herkesin bilmesi lazım. Cumhuriyet kavramını istismar ettikleri kadar icraat ortaya koysalar herhalde Türkiye bugün bambaşka bir yerde olurdu.

Haberin Devamı

ANDIMIZ ÜZERİNDEN: Andımız tartışması üzerinden bizim ülkemize ve milletimize mensubiyetimizi sorgulamaya cüret ediyorlar. Güya artık geride kalmış bir tartışma olan ant meselesini köpürterek de milletimizle aramıza nifak sokacaklarını sanıyorlar. Kara önlükler giyerek sokaklara dökülen koca koca adamlar görüyorum. Garibime gitti. Bizim Atatürk’e olan saygımızın ölçüsü, İstiklal Harbi’mizin Başkomutanı ve tarihi süreklilik içinde taze bir nefes olarak gördüğümüz yeni devletimizin kurucusu olmasıdır. Bizim Türklüğümüzün ölçüsü tek parti devrinden kalma bir metin değil, milletimizin gönlündeki yerimizdir.

FIRAT’IN DOĞUSUNA OPERASYON: Bir yandan rejimi kışkırtarak diğer yandan DEAŞ’ı hortlatarak önce İdlib’i, sonra tüm Suriye’yi yeniden kana ve ateşe boğmak isteyenlere asla izin vermeyeceğiz. Sadece bununla kalmayacak, Fırat’ın doğusundaki terör yapılanmasını da çökerteceğiz. Bu konuyla ilgili hazırlıklarımızı, planlarımızı, programlarımızı tamamladık. Hatta geçtiğimiz günlerde terör örgütüne yönelik fiili müdahalelerimizi de başlattık. Yakında daha kapsamlı ve etkili operasyonlarla terör örgütünün tepesine tepesine bineceğiz.

Haberin Devamı

Fırat’ın doğusuna operasyon mesajı: Tepelerine bineceğiz

‘KURŞUNLA DA ŞEHADETE YÜRÜMEK VAR, DONARAK DA’

Tunceli’nin Nazımiye ilçesi kırsalında teröristlere yönelik yürütülen operasyon sırasında, kötü hava koşulları nedeniyle iki asker şehit oldu. Kılıçdaroğlu, bu olaydan kendine rant elde etmeye çalışıyor. Dedem Sarıkamış’ta tüfeğine sarılmış vaziyette donarak öldü. Şehadetin içerisinde kurşunla şehadete yürümek de var, donarak şehadete yürümek de var. Askerimizin teçhizatı hepsi dünyadaki en modern ordulardaki malzemelerdir. Sen bilmeden ne anlatıyorsun? Dürüst ol be dürüst ol. Bu ülkeyi, bu devleti küçümsemeye hakkın yok. Ama senin şehadet diye bir anlayışın yok. Şehitlerimizin aileleri ne düşünüyor, sen ne düşünüyorsun. Hepsi inanmışlar şehadete ama sende bu yok. Zaten bittin, gidiyorsun... Senin karakterini artık biz biliyoruz. Çünkü bunlar cibilliyet meselesi. Bu millet seni her geçen gün daha iyi tanıyor. İnşallah 31 Mart bu yürüyüşün sonu olacak. CHP de millet de senden kurtulacak.

Haberin Devamı

‘GÖKÇEK YOL VE DAVA ARKADAŞIM’

Grup toplantısı sonrası soruları yanıtlayan Erdoğan, Gökçek’in MHP’den adaylığına dair iddiaya “Seçim süreci içerisindeyiz. Yerel seçimlerin nasıl yapılacağı aday adaylıkları bütün bunların nasıl olacağı bütün bunlar bellidir. İsimler üzerinden spekülasyonlara girmeyi doğru bulmam. Melih Bey benim ta 94’ten beri -bu işte benim belediye başkanlığım onun Ankara Belediye Başkanlığı- yol ve dava arkadaşım. Yol ve dava arkadaşlığımızla bugüne kadar beraber geldik. Bundan sonra da beraber gideceğimizi zannediyorum. Herhalde bu değerlendirmem yeter” yanıtı verdi.

‘Kabinede revizyon yok’

Kabine revizyonu ve bakanlıkların bölüneceğine dair soruya da Erdoğan, “Medya sürekli böyle kabine revizyonları zaten yapar. Biz de onlardan öğreniriz. Şu anda gündemimizde böyle bir şey söz konusu değil. Bakanlık sayıları da aynı şekilde böyle bir şey kesinlikle söz konusu değil” karşılığını verdi.

‘İPE UN SERMENİN BİR ANLAMI YOK’

İstanbul’a gelen Suudi Başsavcı’nın Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin temaslarını da değerlendiren Erdoğan, şunları söyledi: “Suçun işlendiği yerin İstanbul olması nedeniyle İstanbul’da yargılanabileceği kendilerine ifade edildi. Bazı yönelttiği sorular da var tabii. 15 kişiyi oraya gönderen kim? Suudi Başsavcı olarak çıkarmanız lazım. İki; bu öldürme olayının kesinlikle 18 kişinin içinde olduğu bir defa belli, sizin çıkarmanız lazım. Diğeri; Dışişleri Bakanı’nın sözü var yerli işbirlikçilere teslim ettik. Bu yerli işbirlikçilere teslim edildiğini de gerek bakan gerek 18 kişi ortaya koyması lazım. Bu yerli işbirlikçi kimse bilelim, ha bunu da biz çıkarırız. Bu işi ortada bırakamayız. Ortada bırakırsak insanlığa karşı vicdani bir borcumuz olur. Altında da adalet mekanizması olarak siyaset mekanizması olarak da kalkamayız. Artık bunu çözmek gerekiyor. İpe un sermenin anlamı yok. Veyahut da bunun altından birilerini de kurtarmanın anlamı yok.”