Siyaset ‘Fırat Kalkanı’nın aynısını yaparız’

‘Fırat Kalkanı’nın aynısını yaparız’

24.06.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD’nin YPG’ye destek vermesini eleştirerek “Tehdit oluşturmaları halinde gereğini yaparız. Şunu bilsinler; bizler Fırat Kalkanı’nda ne yaptıysak aynısını orada da yapacağız” dedi

‘Fırat Kalkanı’nın aynısını yaparız’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa’nın Harran ilçesinde düzenlenen, Suriyeli sığınmacıların da katıldığı iftar programında konuştu. Konuşması Arapça’ya da tercüme edilen Erdoğan, şunları kaydeti:
BATI SÖZÜNÜ TUTMADI: 2 milyon Suriyeli kardeşimizi burada ağırlıyoruz. Batı 100, 500, bin kişinin hesabını yaparken biz iki milyon muhaciri burada ağırladık. Verdikleri sözleri de hiçbir zaman tutmadılar. 2016’nın temmuzuna kadar 3 milyar dolar vereceklerdi, yıl sonuna kadar bir 3 milyar dolar daha vereceklerdi. Toplam verdikleri 725 milyon dolardır. Onlardan destek gelse de gelmese de Türkiye kardeşlerine gereken desteği vermeye devam edecek.
SINIFTA KALDILAR: Türkiye’nin yüz akı ile verdiği bu insanlık imtihanında maalesef birçok ülke sınıfta kaldı. Suriye krizi tarihe kara bir leke olarak kazındı. On yıllardır diğer ülkelere hukuk ve demokrasi dersi veren batılı devletler, Suriye halkının demokrasi, hak, özgürlük taleplerine sırtlarını döndü. Kendi vatandaşları için en temel hak olan demokrasiyi Suriyeli kardeşlerimize lüks gördüler.
ASIL KAYBEDEN İSLAM DÜNYASI: Suriye’nin asıl kaybedeni bunca Müslüman’ın alçakça katledilmesine yeterli tepki veremeyen İslam dünyası olmuştur. Batının bir damla petrolü bir insanın canından daha değerli gören çarpık anlayışına dahil olmak hiçbir Müslüman’a yakışmaz.
BAŞLARINA GEÇİRECEĞİZ: İnşallah Suriye’de, Irak’ta oynanan oyunları, bunları tezgâhlayanların başlarına geçireceğiz. Fırat Kalkanı harekâtı ile ilk adımı attık. Böldegede 2 bin kilometrekarenin üzerinde bir alanı teröristlerden temizleyerek güvenli bölgeler kurduk. Bundan sonra da Suriye’ye barış ve huzur gelmesi için ülkenin toprak bütünlüğünün muhafazası için çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz.
BÜTÜN DÜNYA BİLSİN: Suriye’de devam eden olumsuz gelişmelerin yarın bir gün eğer sınırlarımıza bir tehdit oluşturması ile karşı karşıya kalırsak bütün dünya şunu bilsin; bizler Fırat Kalkanı’nda ne yaptıysak aynını orada yapacağız. Ne yazık ki stratejik ortaklarımız terör örgütleri ile hareket ediyor. Biz kendilerine, şunu söyledik; ‘Yarın bir gün ülkemiz için en ufak tehdit oluşturmaları halinde kimseyle bunu danışmaz gereğini yaparız.’
BAKALIM NE YAPACAKLAR: Biz bugüne kadar her şeyde uluslararası hukuka dikkat ettik. Gaziantep’te 53 kardeşimizi şehit ettiler. Artık sabredemeyiz dedik ve Cerablus’a girdik. Arkadan Rai, Dabık, El Bab’a girdik. Gelin Münbiç’te de bunu yapalım dedik. Oyalama yapıyorlar. Rakka’da beraber yapalım dedik. Terör örgütü YPG ile hareket etmeye karar verdiler.
ÇUKURA GÖMÜLÜRLER: Tendürek’te, Cudi’de, Gabar’da neresi olursa olsun. Nerede çukurcular varsa çukura gömülürler. Hendekçiler varsa, hendeğe gömülürler. Harran, Akçakale, Ceylanpınar, Türkiye böyle ayakta durdukça bizim önümüze kimse geçemeyecektir.

‘Yürümekle bir yere varamayacaklar’

VARSIN YÜRÜSÜNLER: Birileri ülkemizi bölmek isteyenlerle beraber yollarda yürüyebilirler. Varsın yürüsünler. Yollar yürümekle aşınmıyor. Biz de diyoruz ki bu ülkenin birliğini beraberliğini bozmayın. Dayanışmamıza gölge düşürmeyin. Yürümekle bir yere varamayacaksınız. Aslolan bu milletin gönüllerine yürümektir. Biz bu milleti seviyoruz.