Siyaset Fırat'ın gidişiyle Erdoğan Kürt kartından vazgeçti

Fırat'ın gidişiyle Erdoğan Kürt kartından vazgeçti

09.11.2008 - 02:17 | Son Güncellenme:

AKP'deki görevlerinden istifa eden Dengir Mir Mehmet Fırat ile yemek yemeleri yankı uyandıran üç DTP'liden biri olan Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici, Fırat'ın gitmesiyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Kürt kartından vazgeçtiğini ileri sürdü.

Fıratın gidişiyle Erdoğan Kürt kartından vazgeçti

Fırat'ın Erdoğan'ın bilgisi dahilinde kendileriyle yemekte buluştuğunu belirten Binici, Milliyet'e şunları söyledi:
"Kürt sorununun çözümsüzlüğü sonucu AKP'de çözülme başladı. İç hesaplaşmayla bir yerlere gideceğini umuyorlar, bu da çözüm olmayacak. Geçmişte verilen sözlerle bugün uygulananlar çok farklı. Söylem ile eylem bütünleşmedi. Bütünleşmediği için de Başbakan, Kürt kartından vazgeçip milliyetçi oylara oynamaya başladı. Bu noktada Mir bir kenara koyuldu. Zaten yolsuzluk iddiaları da açığa çıkmışken onu taşıyamazdı. Bir de, Meclis'teki buluşmada CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun iddialarına cevap veremedi."
Binici, Fırat'ın yerine yine Kürt kökenli eski İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu'nun getirilmesinin tesadüf olmadığını belirterek, "Aksu da Kürttür, Diyarbakırlıdır, aynı zamanda şeyh ailesindendir. Dikkat edilirse Fırat ve Aksu aynı yapılara sahip" dedi.