Siyaset Fırsat Eşitliği Komisyonu, CHP ve AKP'li kadın vekilleri birbirine düşürdü

Fırsat Eşitliği Komisyonu, CHP ve AKP'li kadın vekilleri birbirine düşürdü

10.04.2008 - 13:49 | Son Güncellenme:

.

Fırsat Eşitliği Komisyonu, CHP ve AKPli kadın vekilleri birbirine düşürdü

AKP’li kadın milletvekillerinin, Meclis’te, “Fırsat Eşitliği Komisyonu" kurulması yönünde verdiği içtüzük değişikliği teklifi, CHP’li kadın milletvekillerinin tepkisine yol açtı. CHP İstanbul Milletvekili Bilhun Tamaylıgil ve CHP’li kadın milletvekilleri, eski milletvekili Oya Araslı ile İstanbul Milletvekili Birgen Keleş’in, 22 ve 23. dönemin başında olmak üzere kadın erkek eşitliği komisyonu kurulması yönünde kanun teklifi verdiğini belirterek AKP’li kadın milletvekillerinin girişimini “geç kalmış bir girişimö olarak değerlendirdiler. Tamaylıgil, “bu teklifi ilk ortaya koyup, gerekliliğini 5 yıldır dile getiren CHP’ye, herhalde AKP’liler de destek olacaktır" dedi.

Haberin Devamı

CHP İstanbul Milletvekili Bihlun Tamaylıgil ve kadın milletvekilleri Meclis’te düzenledikleri basın toplantısı ile dün Devlet Bakanı Nimet Çubukçu ve AKP’li kadın milletvekilleri tarafından verilen Fırsat Eşitliği Komisyonu kurulması hakkındaki içtüzük değişikliği teklifini değerlendirdiler. Tamaylıgil, eski CHP milletvekili Oya Araslı ile İstanbul Milletvekili Birgen Keleş’in, 22. dönemde ve 23. dönemin başında “Kadın-Erkek Eşitliği İhtisas Komisyonuö kurulması yönünde kanun teklifi verdiğini belirterek, AKP’li kadın milletvekillerinin ise bu teklifi dikkate almadan ilk kez bu konuda kanun teklifi verildiği görüntüsü yarattığını kaydetti. Kadının her alanda eşitsizliklerle karşı karşıya kaldığı Türkiye’de bu komisyonun gerekli olduğunu dile getiren Tamaylıgil, bu konudaki ilk teklifi CHP’nin verdiğini yineleyerek “bu teklifi ilk ortaya koyup, gerekliliğini 5 yıldır dile getiren CHP’ye herhalde AKP’liler destek olacaktır" dedi.

Haberin Devamı

“AKŞAM YEMEĞİNDEN SONRA GÜNAYDIN DERLER"

Kadın Erkek Eşitliği Komisyonu kurulması yönünde kanun teklifi bulunan CHP İstanbul Milletvekili Birgen Keleş ise basın toplantısında, “Bir ABD özdeyişi var; gecikmiş girişimler için; Akşam yemeğinden sonra günaydın derler. Bu da AKP’nin gecikmiş girişimi" dedi. Keleş, AKP’li kadın milletvekillerini, evlilik birliğinde elde edilen mallara katılma rejiminin 2002 yılından öncesini de kapsaması için kanun teklifi vermeye çağırdı.

“GÜNAH ÇIKARIYORLAR"

CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter ise sorunun sadece komisyon kurmakla çözülemeyeceğini belirtirken, AKP’li kadın milletvekillerini de samimi olmamakla eleştirdi. Serter, AKP’li kadın milletvekillerinin Fırsat Eşitliği Komisyonu kurulmasına ilişkin teklifini, Genel Kurul’da görüşülen sosyal güvenlikle ilgili tasarıda kadın haklarına ilişkin verdikleri ret oyuna karşılık “günah çıkarmaö olarak nitelendirdi. CHP Ankara Milletvekili Nesrin Baytok da, AKP’nin kadına bakış açısının ideolojik olduğunu belirterek “sürekli bizleri, aklı kıt, görme eğiliminde bir anlayışla karşı karşıyayız" dedi.