Siyaset Fiyat artışını eleştirenlere Afrin yanıtı: Leblebi, çekirdek değil, mermi attık

Fiyat artışını eleştirenlere Afrin yanıtı: Leblebi, çekirdek değil, mermi attık

09.02.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Miting maratonunu Sivas’tan başlatan Erdoğan, sebze meyve fiyatlarındaki artış üzerinden hedef saptırıldığını ifade ederek, “Domates, patlıcan diyorlar. Düşünün bir merminin fiyatı nedir? Biz Afrin’de leblebi, çekirdek mi kullandık?” dedi.

Fiyat artışını eleştirenlere Afrin yanıtı: Leblebi, çekirdek değil, mermi attık

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çarşı pazarda fiyatların artışı ile ilgili eleştirilere, “İki ay Afrin’de biz leblebi, çekirdek mi kullandık? Mermi kullandık, bomba kullandık. Bu ne domatese ne patlıcana ne sivri bibere benzer” diye yanıt verdi. Erdoğan, 31 Mart’ta yapılacak yerel seçim çalışmaları kapsamında ilk mitingini Sivas’ta yaptı. Sivas Cumhuriyet Meydanı’nda konuşan Erdoğan, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

EL AYAK OLUYORLAR: Bizler Cudi’de, Gabar’da, Tendürek’te, Kandil’de terörle mücadeleyi verirken, onları sıfırlayıp temizlerken söylediklerine bakın. Şu anda hâlâ bu mücadele bütün ciddiyetiyle devam ediyor. Biz bunu yaparken birileri bizi farklı yerlerden vurmaya çalışıyor. Ne diyorlar? Domates, patlıcan, patates, sivri biber diyorlar. Ya düşünün be, bir merminin fiyatı nedir düşünün. Benim Mehmedimin giyinip kuşanması ve teröristlere karşı verdiği bu mücadelenin bedeli nedir bunu bir düşünün. Bunları bu iktidar yapıyorsa, başarıyorsa siz daha hâlâ kalkıyor patates, soğan, domates, sivri biber. Bunları konuşuyorlar. Yani bizi George, Hans bir yerlerden vurmak istiyor; bunlar da onlara el ayak oluyorlar.

Haberin Devamı

TANZİM SATIŞLARI KURARIZ: Biz bu mücadeleyi bugüne kadar kazandık, kazanmaya da devam edeceğiz. Eğer birileri marketlerde şuralarda buralarda yapıyorlarsa, kabine toplantısında da açıkladım, gerekirse tanzim satışları belediyelerimizin eliyle kurarız ve en ucuz fiyata da buralara ürünleri getiririz. Şu anda Hazine ve Maliye Bakanlığımız, Ticaret Bakanlığımız, Gıda Tarım Bakanlığımız başladılar.

NAMERDE BU TOPRAKLARI YEDİRTMEYİZ: Ülkemizin beka meselesi olan Suriye politikamızdaki kararlı duruşumuzu beraberce tüm dünyaya bir kez daha ilan edecektik. İşte Afrin’de olanları gördünüz değil mi? İki ay Afrin’de biz leblebi, çekirdek mi kullandık? Mermi kullandık, bomba kullandık. Silahlı, silahsız o insansız hava araçlarıyla bu teröristleri yok ettik. Bu ne domatese ne patlıcana ne sivri bibere benzer. Benim ecdadım Çanakkale’yi fethederken ne yedi, ne içti bunu biliyorlar mı? Hedef saptırıyorlar hedef. Üç kuruş, beş kuruş yeri geldiğinde fazla veririz ama biz namerde bu toprakları yedirtmeyiz.

SİVAS KONGRESİ MESAJI: Sivas’ta Kurtuluş Savaşımızın ve cumhuriyetin temeli atıldı, manifestosu yazıldı, ufukları çizildi. Bugün 31 Mart seçimlerinin startını Sivas’ta verirken 100 yıl sonra bizler de o ilkeleri, o kararları, o idealleri buradan tekrar ediyoruz. Sivas’tan yola çıkarken diyoruz ki milli sınırlar içinde vatan bir bütündür. Vatanımız, bayrağımız, devletimiz, milletimiz, istiklalimiz bizim namusumuzdur, şerefimizdir. 100 yıl önce Sivas’ta söylediğimizi, 100 yıl sonra bugün aynı yerde bir kez daha tekrar ediyoruz: Vatanımıza, bayrağımıza, istiklalimize uzanan her eli kırarız.

Haberin Devamı

‘Yazıcıoğlu’nu istismar etmeye çalışıyorlar’

Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti: Türkiye’nin şu anda ilk yerli uçaklarını üreten, ülkemizi demiryolu ağıyla donatan Sivaslı büyük hizmet adamı merhum Nuri Demirağ’ı, bugün burada tekrar rahmetle anıyorum. Türk siyaset tarihinin mümtaz ismi, mücadele ve dava adamı merhum Muhsin Yazıcıoğlu kardeşime de bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Fakat Muhsin kardeşimin istismar edilmesine de tahammül edemiyorum. Birileri çıkıyor, Muhsin kardeşimi istismar etmek suretiyle arkasından Sivas’ta belediyeyi alma gibi bir gayretin içine giriyor. Şu ana kadar Sivas’a hizmetleri veren bir AK Parti iktidarı var.

YALANLARA İNANMAYIN: Bazı dedikodular oluşturuyorlar, neymiş AK Parti adayını çekecekmiş... Sakın bu yalanlara, dedikodulara, fitneye aldanmayın. Biz sıradan bir mahalle partisi değiliz ya. Bu ülkeyi 16 yıldır anlı şanlı yürüten, dünyada nam salan AK Parti’yiz.

Haberin Devamı

‘KİT’lere kadro’ talebine tepki

Erdoğan konuşması sırasında alandakilerin “KİT’lere kadro” sloganı atmaya başlaması üzerine “Bak kardeşim, biz KİT’lere falan hepsine kadrolarını verdik. Bizden bir şey beklemeyin, tamam mı? Hepsini verdik bizden bir şey beklemeyin. Şu toplantıyı da provoke etmeyin, her şeyi verdik. Alışılmış bir siyasetçi, bir lider değilim. Samimi olalım, dürüst olalım, bu toplantımızı da gayet güzel bir şekilde çıkaralım” ifadelerini kullandı.

‘Erdoğan Dijital Medya’

AK Parti’nin seçim kampanyasına resmen başlamasının ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına Twitter’dan yeni bir resmi hesap açıldı. Hesap Cumhurbaşkanı danışmanı İbrahim Cesur tarafından duyuruldu. “Erdoğan Dijital Medya” isimli hesaptan, Erdoğan’ın gündeme ilişkin ve seçim boyunca yapacağı konuşmalar ile program duyuruları paylaşılacak. Erdoğan, 31 Mart’taki seçim kampanyasında sosyal medyaya ağırlık vereceklerini söylemişti. - ANKARA Milliyet

Haberin Devamı

‘Çok çalışacağız’

Fiyat artışını eleştirenlere Afrin yanıtı: Leblebi, çekirdek değil, mermi attık

Erdoğan, mitingin ardından, genç bir kızın isteğini kırmayarak, ailesine telefon açtı. O anları Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkan Fahrettin Altun, Twitter hesabından paylaştı. Erdoğan, genç kızın babası ve babaannesi ile konuştu. Genç kızın “Babaannem iki dizinden ameliyat olduğu için yanınıza gelemedi. ‘Çaya çağır cumhurbaşkanımızı’ diyor” deyince, Erdoğan, “Anacağım nasılsın iyi misin? Allah şifalar versin” dedi. Yaşlı kadın ise “Allah’ım sana ömürler versin yavrum. İyiyim, sana dualar ettim” karşılığını verdi. Erdoğan ise, “Hastaların şifası makbuldür, ellerinden öperim. Saygılar sunarım” dedi. Tekrar genç kızın babasıyla konuşan Erdoğan, “51 gün var ha, çok çalışacağız ona göre” dedi.