Siyaset Galibiyet buzları eritti

Galibiyet buzları eritti

28.07.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Galibiyet buzları eritti

Galibiyet buzları eritti


Beşiktaş maçını birlikte izleyen Bahçeli ve Yılmaz arasındaki kutlama sıkıntısı aşıldı


       Bir süredir ilişkilerinin gergin olduğu yorumları yapılan Başbakan yardımcıları Mesut Yılmaz ile Devlet Bahçeli, Beşiktaş maçını birlikte izleyerek buzları erittikleri mesajı verdiler. Koyu Beşiktaşlı Bahçeli, koyu Galatasaraylı olan Yılmaz'a, maç boyunca çok özenli davrandı.
       İstanbul'da Harp Akademileri Komutanlığı'nda önceki gün yapılan Milli Güvenlik Kurulu toplantısından önce koalisyon liderleri bir araya geldi. Başbakan Bülent Ecevit başkanlığındaki toplantıda, Başbakan yardımcıları MHP lideri Devlet Bahçeli ile ANAP lideri Mesut Yılmaz arasında bir süredir devam eden soğukluğun giderildiği bildirildi.
       Toplantı, Bahçeli'nin, Başbakan Yardımcısı olmasından sonra hükümete girdiği için Yılmaz'ı kutlamadığı haberlerinin ardından yapıldı. Liderlerin bir araya geldiği toplantıda, kutlama sıkıntısı da aşıldı.

Birlikte maça gittiler

       Milli Güvenlik Kurulu toplantısından sonra Başbakan yardımcıları Bahçeli, Yılmaz ve Hüsamettin Özkan ile İçişleri Bakanı Sadettin Tantan, spordan sorumlu Devlet Bakanı Fikret Ünlü'yü de yanlarına alarak Beşiktaş'ın Levski Sofya ile yaptığı karşılaşmayı izlemeye gittiler.
       MHP lideri Bahçeli'nin İnönü Stadı'na giriş ve çıkışta ANAp lideri Yılmaz'a karşı çok özenli davrandığı ve geçişlerde ısrarla yol verdiği gözlendi.
       Karşılaşma sırasında zaman zaman futbol sohbeti yapan liderler, Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi ön eleme maçında 82. dakikada Nouma'nın attığı golle sevindiler.
       Maç bitiminde Galatasaray'ı tuttuğu bilinen Yılmaz, koyu Beşiktaşlı olan Bahçeli, Özkan ve Tantan'ı kutladı. ANAP lideri siyah - beyazlı ekibi şampiyonlar liginde oynarken görmek istediğini kaydetti.