Siyaset Geleceğimiz umudumuz çocuklarımız

Geleceğimiz umudumuz çocuklarımız

18.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Ankara’da bir okuldaki yeni eğitim öğretim yılının açılış törenine katılan Kılıçdaroğlu çıkışta açıklamalarda bulundu. CHP lideri Kılıçdaroğlu, Katar Emiri’nin Türkiye’ye uçak hibe etmesine yönelik eleştirilerini sürdürdü

Geleceğimiz umudumuz çocuklarımız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yeni eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla Ankara’daki Pursaklar Ülker İlkokulu’nu ziyaret etti. Sınıfları tek tek ziyaret eden CHP lideri Kılıçdaroğlu, öğrencilerle ve öğretmenlerle sohbet etti, kırtasiye malzemesi dağıttı. Kılıçdaroğlu, ziyaret ettiği sınıflardan birinin tahtasına, “Atatürk’ü çok seviyoruz” yazdı. Okuldan ayrılırken gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

İYİ EĞİTİM ORTAK AMACIMIZ: Geleceğimiz, umudumuz olan çocuklar bugün okula başladı. Onların en iyi şekilde eğitim görmeleri bütün annelerin babaların ortak amacı. Biz de onu istiyoruz. Öğretmenlerimizin sorunları var. Parlamento açıldığında o konuyla ilgili yasal düzenlemeleri parlamentoya vereceğiz. Umarım parlamentodaki bütün siyasal partiler, öğretmenler meslek kanunu ve öğretmenlere 3600 ek göstergenin verilmesi konusunda ortak hareket ederler. Çünkü öğretmenler bu toplumun ortak paydasını oluşturuyorlar. Ve öğretmenler Türkiye’yi çağdaş uygarlığa taşımak için fedakârca çalışıyorlar. Öğretmenler gününde onlara birer maaş ikramiye verilmesi de bizim arzularımızdan birisi. Dolayısıyla öğrencilerin ve öğretmenlerin velilerle beraber eğitime sahip çıkmaları, sorunları aşma konusunda da siyaseten bizim üstümüze düşen bir görev varsa onu da yapma konusunda biz onlarla birlikte hareket edeceğiz.”

Haberin Devamı

BENİ RAHATSIZ EDİYOR: (Katar Emiri’nin Türkiye’ye uçak hibe etmesi konusunda) Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir Şeyh’ten hibe uçak alacak kadar küçülmemeli. Bu benim onuruma dokunuyor. Erdoğan, ‘CHP’yi niye rahatsız ediyor’ diyor. Ben Türkiye’nin çıkarlarını ve onurunu savunduğum için beni rahatsız ediyor. Seni nasıl rahatsız etmez? Hem dünya lideriyim diyorsun hem kalkıp Katar Şeyhi’nden hibe uçak alıyorsun. Hibe uçakla Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı gezer mi ya? Devletin malıymış, ne demek devletin malı? Devletin malıysa bırak vatandaş binsin o zaman. Vatandaş binebiliyor mu?

Geleceğimiz umudumuz çocuklarımız

KİM O KATAR ŞEYHİ?: Kimseyi kandırmasın, gerekçe de uydurmasın. Eğer onuru varsa o uçağı yarın sabah iade eder. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Cumhurbaşkanı’nı gezdirecek bir uçağı bir Şeyh’ten hibe olarak alamaz der. Bu kadar açık ve net söylüyorum. Bu ülkenin sade bir vatandaşı olarak beni rahatsız ediyor. Bir de şu var. Ya ülke bu kadar sıkıntı içindeyken, vatandaş perişan vaziyetteyken, Türkiye’nin geleceğini sorgularken bir bakıyorsunuz beyefendi kalkmış gitmiş kendisine ultra lüks bir uçak almış. Niçin? Hibe ettiler bana. Kim o Katar Şeyh’i? Doğu Akdeniz’de Türkiye’ye karşı doğal gaz arayışını yapan şirketlerle ortak olan Katar Şeyh’i. Ya neresini anlatayım ben bunun? Emin olun ağırıma gidiyor.