Siyaset ‘Gençler bizden daha solda olmalı’

‘Gençler bizden daha solda olmalı’

22.11.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP lideri, CHP gençlik kollarının il başkanlıklarına bağlanması yönündeki önerileri reddederek, “Gençlerin önünün kapatılmaması gerekir” dedi

‘Gençler bizden daha solda olmalı’

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, il gençlik kollarının il başkanlarına bağlanması yönünde gelen bazı önerilere sert çıkarak, “Gençlerin bizden daha solda olması lazım” diyerek gençlik kollarına sahip çıktığı öğrenildi.

Trabzon’da hafta sonunda Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan il başkanlarından bazılarının, sert söylemlerinin önüne geçmek için il gençlik kollarının il başkanlarına bağlanması yönünde öneri sunduğu öğrenildi.

Kılıçdaroğlu’nun bu öneriye karşı çıkarak, hem kadın kolları hem gençlik kolları başkanlarını MYK’nın doğal üyesi yaptığını, özellikle gençlik kollarının parti politikası konusunda yetişmesi gerektiğini vurguladığı kaydedildi. Alınan bilgilere göre, Kılıçdaroğlu, gençlik kolları üyelerinin yaptıkları sert eleştirilere karşın, onları partinin dışına itmek gibi bir düşüncenin doğru olmadığını anlattı.

Kılıçdaroğlu’nun, “Gençlere daha özgür bir ortamda konuşmalarına imkan vermemiz lazım. Gençlerin bizden daha solda olması lazım” dediği belirtildi.

Gençlik merkezi emri

Kılıçdaroğlu’nun Buca’da kurulan gençlik merkezine yönelik olarak da, il ve ilçe yönetimleri ile belediyelerin bu gençlik merkezinin yönetimine karışmaması gerektiğini düşündüğünü kaydettiği belirtildi. Kılıçdaroğlu’nun diğer belediye başkanlarına da gençlik merkezleri oluşturma talimatı verdiği kaydedildi.

Provokasyon endişesi karar değiştirdi

CHP lideri Kılıçdaroğlu, perşembe günü İstanbul İl Başkanlığı’na Birleşik Haziran Hareketi tarafından pazar günü gerçekleştirilecek Kartal mitingine katılım gösterilmesi yönünde talimat verdi.

Bu çerçevede cuma günü de il başkanlığınca ilçe başkanlıklarına katılım konusunda uyarılar gönderildi. Buna karşın, cuma akşam saatlerinden itibaren sosyal medya ve bazı televizyon kanalları ile gazetelerde CHP ile HDP’nin yan yana mitinge katılacağı yönünde haberler yer aldı.

Mitingin başlangıç saati 14.00 olarak duyurulmasına karşın, saat 14.15 civarında CHP’li üyelere mitinge provokasyon gerekçesiyle katılmamaları çağrısını içeren bir mesaj gönderildi.