Siyaset Genç'ten Ergenekon soruşturmasına tepki

Genç'ten Ergenekon soruşturmasına tepki

22.01.2009 - 15:36 | Son Güncellenme:

.

Gençten Ergenekon soruşturmasına tepki

Tunceli bağımsız milletvekili Kamer Genç, Ergenekon soruşturmasıyla ilgili olarak, AKP Milletvekillerine “Gelin parlamento alarak bu olaylara el koyalım" diye seslendi.
Genç, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında Ergenekon soruşturmasını değerlendirdi. Türkiye’nin hem içerden hem dışarıdan yıpratıldığını ve muhalif güçlerin susturulmaya çalışıldığını savunan Genç, Türk Metal Sendikası ile Avrasya Televizyonunda başlatılan aramaların hak ve hukuk tanımadan yapıldığını söyledi. Avrasya televizyonuna yönelik olan baskının basın özgürlüğüne de aykırı olduğunu ifade eden Genç, bu tür uygulamaların ancak dikta rejimlerinde olduğunu belirtti.
Genç “Eğer bir suistimal varsa hesaplarını incelersiniz. Televizyonun bütün yayınlarına el konulmuş, çalışanların savunma hakları ellerinden alınmış.ö dedi. Herkesin telefonunun dinlendiğini ve Başbakan Erdoğan’a bilgi verildiğini savunan Genç AKP iktidarının kendisine karşı eleştiride bulunanları seri şekilde susturmaya çalıştığını söyledi.
Genç, Ergenekon soruşturması kapsamında 10’ncu dalga gözaltıları sırasında evi aranan Yargıtay Onursal Başsavcısı Sabih Kanadoğlu ile Susurluk sanıklarından İbrahim Şahin’in aynı potaya konulmasına karşı olduğunu söyledi. AKP milletvekillerine “Gelin Parlamento alarak bu olaylara el koyalım. Arkalarında pisliği olmayanlardan kadro oluşturalım, araştırma inceleme yapalımö diye seslenen Genç, “Bilin ki Abdullah Gül, Tayyip Erdoğan ve Fethullah Gülen’in üçü aynı amaç, hedef, ülkü birliğinde bir rejim getirmeye çalışıyorlar” iddiasında da bulundu. Genç Ergenekon soruşturmasının Fethullah Gülen’in istekleri doğrultusunda yapıldığını da öne sürdü. Genç, bir soru üzerine kendi seçim bölgesinde de çok sayıda faili meçhul olduğunu öne sürerken, varsa ölüm kuyularının açılmasını da istedi.