Siyaset ‘Gerçekte mağdur olan benim’

‘Gerçekte mağdur olan benim’

10.05.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye adayı Binali Yıldırım, Pendik Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin bahçesinde düzenlenen geleneksel iftar yemeğinde iş adamlarına seslendi.

‘Gerçekte mağdur olan benim’

“Dünyanın her tarafından aynen 2013 Gezi kalkışması gibi üzerimize geliyorlar” diyen Yıldırım “Ne yaparsa yapsınlar bugüne kadar bu millet her türlü oyunu bozmasını bilmiştir” dedi. Yıldırım, özetle şu ifadeleri kullandı: “İstanbul seçimlerinde maalesef bazı usulsüzlükler, yanlışlıklar oldu. Bununla ilgili itiraz süreçlerini başlattık. İlçe ve İl Yüksek Seçim Kurullarında mücadelemizi verdik. Bugün biz mağdur olduk diyenler esasında gerçeği söylemiyor. Gerçekte mağdur olan benim. Biz gürültü patırtı yapmadık. Biz devlet adabı görmüş insanız. Bir konu hukuka intikal ettiyse onun sonucunu sessizce beklemek gerekiyor.”

Haberin Devamı

Yıldırım, şöyle devam etti: “Fark 29 bin oydan 13 bin 729 oya düştü. 850 bin oy sayıldı. Bu da toplam oy verenlerin yüzde 10’u demek. Biz ısrarla dedik ki bu oylar yeniden sayılsın. Burada oy hırsızlığı var. CHP itiraz etti ve YSK reddetti. Şunu adım gibi biliyorum eğer o oyların tamamı sayılsaydı en az 60 bin oy farkla biz sandıktan birinci çıkacaktık.”

‘Hesabını soracağız’

Yıldırım, “Sandık kurullarının sandık başkanlarının yanlış, kanunlara uymayan şekilde teşkili, 123 tane imzasız boş seçim sayım tutanağı var. Bunları da topladığınız zaman 42 bin oy ediyor. Oy hırsızlığı açık seçik bir biçimde yapılmış. Bu hırsızlığı YSK da gördü. Ankara’da kazandınız, hukuk var. Antalya’da kazandınız, hukuk var. Adana’da kazandınız, hukuk var. İstanbul’da hileniz ortaya çıktı, hukuk yok diye bas bas bağırıyorsunuz. Derler ya ‘Yavuz hırsız ev sahibini susturur.’ Bunların ki de o hesap. Ağır başlılığımızla sonucu bekledik diye iyice meydanı boş buldular. 31 Mart’ta sizlerin oylarını gasp edenlere 23 Haziran’da hesabını soracağız” dedi.