Siyaset Gıdadan çok barınma sorunu öne çıkıyor

Gıdadan çok barınma sorunu öne çıkıyor

27.01.2020 - 07:50 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Elazığ ve Malatya’daki incelemelerinden çıkan tespitlerini anlatırken “Köylerde can kaybı az ama evler ağır hasarlı. Köylerimizde gıdadan çok barınmaya ihtiyaç var” dedi.

Gıdadan çok barınma sorunu öne çıkıyor

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, milletvekilleri; Gürsel Erol (Elazığ), Polat Şaroğlu (Tunceli), Abdurrahman Tutdere (Adıyaman), Ali Mahir Başarır (Mersin), Cengiz Gökçel (Mersin), Burhanettin Bulut (Adana), Murat Emir (Ankara) ve Sezgin Tanrıkulu (İstanbul) ile Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Yılmaz ve Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse’den oluşan heyet cumartesi sabahı bölgeye ulaştı. Hem Elazığ hem de Malatya’da incelemelerini sürdürüren heyet aynı zamanda, CHP’li belediyelerden gelen yardımlarla ilgili koordinasyonunu da sağlıyor.

Haberin Devamı

Hava soğuk

Bölgedeki tespitlerini Milliyet’e anlatan Ağbaba, şunları söyledi: “Heyet olarak, Elazığ ve Malatya’da depremden zarar gören tüm noktalarda incelemelerde bulunuyoruz. Buradaki durum Türkiye’den görüldüğü gibi değil. Elazığ’da az sayıda bina yıkıldı ama can kaybımız fazla. Malatya’daki köylerde can kaybımız az ama çok sayıda bina yıkıldı, ağır hasar gördü. Doğanyol ve Pütürge’nin köylerinin tamamına yakınında ağır hasar var, evler oturulamaz durumda. O nedenle köylerimizde acil olarak barınma yardımına ihtiyaç var. Gıda malzemesinden çok barınma yardımına ihtiyaç var. Hava çok soğuk, eksi 10 dereceleri buluyor ve insanlar barınma sorunu yaşıyorlar. Buralarda temel geçim kaynağı hayvancılık. Hayvanlar için de çadır ve yem ihtiyacı var.”

Haberin Devamı

Ağbaba, özellikle sosyal medyada yayılan, “Alevi köylerine yardım götürülmediği” iddiasının tamamen yalan olduğunu ifade ederek, Buralarda öyle Alevi-Sünni ayrımı yok” ifadelerini kullandı.