Siyaset Gökçek Ankara'nın sağlığı ile oynamanın hesabını vermeli

Gökçek Ankara'nın sağlığı ile oynamanın hesabını vermeli

10.04.2009 - 13:21 | Son Güncellenme:

.

Gökçek Ankaranın sağlığı ile oynamanın hesabını vermeli

Tüketici Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Ali Çetin, Ankara Büyükşehir Belediyesinin su politikasını eleştirerek, “Kızılırmak’ın zehirli suyunu içirmek için harcanan milyar dolardan sonra, işin başına dönmek marifet değil. Bu yanlışın bir bedeli olmalı" dedi.

Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Başkanı Ali Çetin, yaptığı yazılı açıklamada, Ankara’nın su sorununun DSİ projelerinde belirtildiğini ve çözüm de getildiğini söyleyerek, DSİ projesinin Melih Gökçek tarafından engellendiğini iddia ederek, şu değerlendirmede bulundu:

“Bütün uyarı ve Müfettiş raporlarına rağmen yanlışlarında ısrar eden ve iktidardaki koruyucularına güvenerek her zaman hesap vermekten kurtulan Gökçek nihayet, seçimlerde Ankaralılardan ciddi bir tokat yiyip oyları düşünce TÜDEF’in üç yıldır söylediği bir gerçeği kabul etmiş görünmektedir.

Kaybedilen bunca zaman, Kızılırmak’ın zehirli suyunu hemşerisine içirmek için harcanan milyon dolar civarında paradan sonra işin başına dönmek bir marifet değildir. Yapılan yanlışın itiraf edilmesidir. Bu yanlışın bir bedeli olmalıdır.

Soruyoruz; madem Kızılırmak şimdi temizlenip şehre verilemeyecekti niçin yatırım yapıldı? Niçin Gerede sistemi daha önce devreye alınmadı? Niçin zehirli Kızılırmak suyu için ısrar edildi? Yapılan yanlıştan kimler ne tür kazançlar elde etmiştir, bunlar açıklanmalıdır. İçişleri Bakanlığı TÜDEF’in konu ile ilgili daha önceki suç duyuruları gündeme almalı ve soruşturma izni verilmelidir. Gökçek Ankaralının parasını keyfine göre harcamanın, sağlığıyla oynamanın hesabını yargı önünde vermelidir.