Siyaset Görgün'ün ailesi: Çiller övünmesin

Görgün'ün ailesi: Çiller övünmesin

09.01.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

Sabancı suikastı sanıklarından ToyotaSA Genel Müdürü Görgün'ün ailesi siyasilere isyan etti

Görgünün ailesi: Çiller övünmesin

SABANCI suikastı kurbanlarından ToyotaSA Genel Müdürü Haluk Görgün'ün ailesi, idamını istedikleri suikasti zanlısı Mustafa Duyar'dan çok, siyasilere isyan etti.
Duyar'ın teslim olduğunu hatırlatan Görgün ailesi tepkisini, "Bu, devletin marifeti değil. Çiller bundan övünme payı çıkartmasın. Bugüne kadar neden yakalayamadılar? Katil korkmuş, aftan yararlanacağını düşünmüş, vicdanının sesini dinleyip teslim olmuş" sözleriyle dile getirdi.
Görgün'ün Adana'da diş hekimi babası İhsan Görgün (75) ve annesi Müfide Görgün, (66) bir yıldır, üç çocuklarının en büyüğü olan Haluk Görgün'ün acısı ve anılarıyla yaşadığını belirtiyor.
Evin bir odasını, oğullarının fotoğraflarıyla donatan Görgün ailesi, suikastin ardından ToyataSA'da çalışan bir işçinin yazdığı şiiri okurken gözyaşına boğuldu.
Polis ve siyasilerin tutumunu lakayıt bulan Müfide Görgün, suikastçiler için, "Pırıl pırıl gençler maşa olarak kullanıyor" dedi. Müfide Görgün, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Haluk `Bak anne, yapacağımız işlerden ne fakir insanlar doyacak' derdi. Tam faydalı olacakları zaman, suçsuz yere öldürdüler. Bırakmayın peşlerini. Türkiye'de suçu işleyenler karlı çıkıyor. Ölen ölüyor. Öldürenin, katillerin hukuku, hakları var. En acı olan da budur."
Politikacıların Duyar'ın teslim oluşundan övünç çıkarmaması gerektiğini söyleyen Müfide Görgün, şunları söyledi:
"Mesut Yılmaz haklı. Siyasiler utansın. Sabancı Center'in yanıbaşındaki evde kalmışlar. Neden bugüne kadar yakalayamadınız? Çiller bir başsağlığına gelmedi. Kadın olduğu için gurur duyuyordum. Artık, kadınlığımdan utanıyorum. Çekilsin artık, evinde otursun."

Eşinin sözlerini destekleyen İhsan Görgün de, "Sabancılar'ı 50 yıldır tanıyorum. Memleketi okul, cami, yurtlarla doldurdular. `148 kilo altınım var' diyen Erbakan altınlarını yastığın altında saklayacağına bir hayır yapsın. Çiller Hanım, ABD'de gayrimenkul alacağına parasını vatanına harcasın. Hangisi bir kuruş harcamış göstersin?" dedi.