Siyaset Gözaltındaki öğrencilere Oktay Vural’dan destek

Gözaltındaki öğrencilere Oktay Vural’dan destek

20.10.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü’nde önceki gün karşıt görüşlü 2 grup arasında kavga çıktı. Kavgada 2 öğrenci bıçakla hafif şekilde bir öğrenci ise karnına isabet eden bıçakla yaralandı

Gözaltındaki öğrencilere Oktay Vural’dan destek

Kavganın ardından dün de olayların devam etmesi nedeniyle, sabah saatlerinden beri kampüste bekleyen çevik kuvvet polisi 8 öğrenciyi gözaltına aldı.

‘Birtakım mihraklar’
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural da İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne gelerek bilgi aldı. Öğrencilerin bulunduğu Güvenlik Şube Müdürlüğü’ne giden Vural yaklaşık yarım saat burada kaldı. Avukatlar ve MHP Fatih İlçe teşkilatından yöneticilerle gelen Oktay Vural çıkışta basın mensuplarına açıklama yaptı.
Vural, “Üniversitede maalesef bölücü birtakım mihraklar, bir bıçaklama olayı yapmış, ondan sonra, okulda maalesef işte ülkücü gençleri bir gerginlik olmasın diye toplamışlar. Bunu da doğru olmadığını düşünüyorum. Yani saldırgan olanı açıkçası enterne etmek doğru olur. Ama ülkücü hareket genç kardeşlerimiz okuyarak bu ülkeyi yönetmeye kararlılar. Hiç kimse bu gençlerimizi, oyunların, tuzakların, çatışmaların içine sokamayacak.”