Siyaset Gözler 64. Hükümet’te

Gözler 64. Hükümet’te

19.11.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Hükümeti kurma görevini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan alan Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, yeni kabineyi dün ya da en geç bugün açıklaması bekleniyordu.

Gözler 64.  Hükümet’te

Ancak kabinenin açıklamasının Cumhurbaşkanı Erdoğan, pazartesi günü Ankara’ya döndükten sonra açıklanmasının beklendiği belirtildi.

Haberin Devamı

Kabinenin, bir kez daha bir araya gelmesi beklenen Erdoğan-Davutoğlu görüşmesinin ardından açıklanması bekleniyor. Erdoğan ve Davutoğlu arasında bazı isimlere ilişkin yeniden değerlendirme yapılacağı iddiası Ankara kulislerine yansıdı. Özellikle ekonominin patronunun kim olacağı, Ali Babacan ve Efkan Ala gibi isimler konusunda farklı değerlendirmeler olduğu iddia ediliyor. Binali Yıldırım, Berat Albayrak gibi Erdoğan’a yakın isimlerin de kabineye girmesi bekleniyor.

‘Hafta başına kalabilir’

Davutoğlu, hükümetin kurulmasına ilişkin soruya, “İstişarelerimi sürdüreceğim ve Sayın Cumhurbaşkanımızla birlikte tespit edeceğimiz bir zaman dilimi içinde inşallah buluşup, hükümetimizi kamuoyuyla paylaşacağız. Normal doğal süreci içerisinde inşallah milletimize hayırlı hizmetler sunacak bir hükümeti kamuoyuna ilan edeceğiz” yanıtını verdi. Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik de MYK’nın ardından yaptığı açıklamada, “Cumhurbaşkanına programına uygun olarak Başbakanımız ile bir araya gelmesi ile süreç şekillenecek. Cuma mı olur pazartesi mi olur bir şey söylemeyeceğim, hafta başına da kalabilir” dedi.

Haberin Devamı

‘Abiler dönüyor’

Ak Parti’nin 7 Haziran listelerinde yer almayan ve bakanlık görevlerine veda eden partinin, “abileri” de yeniden 64. Hükümet’e dönecek. Kabinede de daha önce bakanlık yapmış tecrübeli isimlere yer verilirken en fazla merak edilen makam ise ekonomin patronunun kim olacağı oldu. Dört olan Başbakan Yardımcılığı sayısının beş olacağı ifade edilirken Yalçın Akdoğan, Numan Kurtulmuş ve Tuğrul Türkeş’in görevlerine devam etmesi bekleniyor. Babacan’ın Dışişleri Bakanlığı’na getirilmesinin gündemde olduğu da kulislerde konuşuluyor. Oluşturulacak, “Reformlardan sorumlu” Başbakan Yardımcılığı’na ise Lütfi Elvan’ın getirilebileceği ifade ediliyor.