Siyaset Gül yine suskun kaldı

Gül yine suskun kaldı

24.12.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bugün düzenlenecek “2013 Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri” törenine Diyarbakır Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş’ı da davet etti.

Gül yine suskun kaldı


Bu yıl müzik dalında Ahmet Kaya’nın da ödül alacağı törene davet edilen Demirbaş, “Ödülün sayın Ahmet Kaya’ya verilmesi anlamlı ve değerlidir. Sayın Cumhurbaşkanının takdir buyurarak bizi davet etmesi de anlamlı ve önemli. Davete katılacağım” dedi.
Daha önce bir oğlunun dağda, diğerinin de askerde olduğunu söyleyen Demirbaş, acıların ortak olduğunu söylemişti. Cumhurbaşkanı gül dün ayrıca, Zambiya’nın Ankara Büyükelçisi Miriam Kaseba Mulenga’yı kabul etti. Mulenga, Gül’e güven mektubunu sundu. Filipinler’in Ankara Büyükelçisi Maria Rowena Mendoza Sanchez de dün Cumhurbaşkanı Gül’e güven mektubunu sundu.
Gül, güven mektubu töreni öncesinde gazetecilerin operasyonla ilgili soruları üzerine, “Yarın (bugün) bakarız” dedi. Gül, fotoğraf çekilirken basın mensuplarına, “Büyükelçiler sizi bu kadar kalabalık gördüğü zaman şaşırıyor” dedi.