Siyaset Gül'den Dünya Çevre Günü ile ilgili mesaj

Gül'den Dünya Çevre Günü ile ilgili mesaj

05.06.2012 - 10:54 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, çocuklar ve gençler başta olmak üzere toplumun çevre konusunda eğitilmesi ve bilinçlendirilmesinin büyük önem taşıdığını belirterek, “Unutulmamalıdır ki, temiz bir çevre, gelecek nesillere bırakacağımız en değerli miras olacaktır” dedi.

Gülden Dünya Çevre Günü ile ilgili mesaj

Gül, 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle yayımladığı mesajda, günümüzde çevre sorunlarının küresel boyutta bir tehdit olduğunu ve çözümünde tüm ülkelerin ortak gayretinin gerektiğini dile getirdi. Çocuklar ve gençler başta olmak üzere toplumun çevre konusunda eğitilmesi ve bilinçlendirilmesinin büyük önem taşıdığını bildiren Gül, şunları ifade etti:

Haberin Devamı

“Doğayla uyum içinde yaşamak; kaynakların tükenebilir olduğunun bilinciyle hareket etmek; sürdürülebilir kalkınma politikalarını benimsemek, desteklemek ve uygulamak; günlük hayatta alınabilecek küçük tedbirlerle çevre kirliliğiyle mücadele etmek; gelecek nesillere yaşanabilir, yeşil ve temiz bir dünya bırakmanın en önemli adımlarıdır. Vatandaşlarımızın ve gelecek nesillerimizin refah ve sağlığı için temel önceliğimiz, küresel ısınma, çölleşme, kuraklık gibi etkilerini yoğun şekilde hissettiğimiz çevre sorunlarıyla mücadele etmek olmalıdır. Unutulmamalıdır ki, temiz bir çevre, gelecek nesillere bırakacağımız en değerli miras olacaktır. Çevre konusunda yapılan çalışmaları desteklediğimi ve himayeme aldığımı bir kez daha vurgulamak istiyorum. Sivil toplum örgütlerimizin, medyamızın, kamu kurum ve kuruluşlarımızın çevre konusundaki duyarlılığını, başarılı çalışmalarını memnuniyetle izliyorum. Çevreyi kirletmenin, kendi varlığımızı yok etmek anlamına geleceğini herkese hatırlatarak, tüm insanların barış ve huzur içinde, kardeşçe, yeşil bir dünyada yaşaması umuduyla Dünya Çevre Günü'nü kutluyorum.”