Siyaset 'Güler yüz gelsin 6 aya kriz kalmaz'

'Güler yüz gelsin 6 aya kriz kalmaz'

07.03.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan bir gün sonra Kasımpaşa’da vatandaşlara seslenen CHP İstanbul büyükşehir belediye başkan adayı İmamoğlu, ‘Benim insanıma moral, sevgi, kucaklaşma lazım’ dedi

Güler yüz gelsin 6 aya kriz kalmaz

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, seçim çalışmaları kapsamında dün Kasımpaşa’daydı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın doğup büyüdüğü ve önceki gün konuşma yaptığı Kasımpaşa’da esnaf ziyaretinde bulunan İmamoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanı’nın mahallesi olmasından ötürü buraya daha çok hizmet edeceğiz” dedi. Ekrem İmamoğlu dün Beyoğlu’ndaydı. Partisinin Beyoğlu Belediye Başkan adayı Alper Taş ile birlikte Kasımpaşa sokaklarında seçim turu yapan İmamoğlu, Kasımpaşa’nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın doğup büyüdüğü mahalle olması vesilesiyle buradaki çalışmalarda daha titiz olacaklarını söyledi. İmamoğlu, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

‘Seni söküp alacağız’

“Beyoğlu, önemsediğimiz bir ilçe. Bir kere buradan aday olan Alper Taş başkanımıza çok güveniyoruz. Güzel bir seçim olacak ve güzel bir hizmet dönemi olacak. Buradaki halkı hisseden ve sorunlarını çözen anlayışla bir 5 yıl daha yaşayacağız. Tabii, Cumhurbaşkanı’nın mahallesinde insanların bizim ilgimizden mutlu olması temennimiz. Kendisinin de mutlu olması temennimiz.”

Semtte bulunan Turabi Baba Kütüphanesi’ni ve Türbesi’ni de ziyaret eden, bahçedeki kafeteryada AK Parti Beyoğlu İlçe Kadın Kolları üyesi Lütfiye Alim (70) ile renkli bir sohbet gerçekleştirdi. İmamoğlu, kendisine, ‘Niye AK Parti’den adaylığını koymadın’ diyerek sitem eden Alim’e, “Deme öyle. Beni sevmedin mi?” şeklinde esprili bir yanıt verdi. Bunun üzerine Alim, “Allah, havada karada Tayyip Erdoğan’ı korusun” dedi.

Haberin Devamı

İmamoğlu’nun bu sözlere yanıtı da, “Allah, herkesi korusun. Sevgide anlaştık’’ oldu. Alim, CHP’li belediyeler döneminde yaşanan aksaklıklardan söz edince İmamoğlu, “Bak, bunları bana anlatıyorsun. Karşında beni buldun. Buradakilere, yönetenlere anlatamadığına göre artık yoruldular” karşılığını verdi. Alim, İmamoğlu’nu, “Hepimiz kardeşimsiniz. Allah’a emanet ol köylüm. Seni oradan çekip alacağız” sözleriyle yolcu etti.

Güler yüz gelsin 6 aya kriz kalmaz

Öğle namazını Kasımpaşa Büyük Cami’de kılan İmamoğlu, namazın ardından semtteki Çocuk Esirgeme Kurumu’nu da ziyaret etti.

‘Kaçak cami yaptım’

CHP adayı İmamoğlu, önceki akşam Kağıthane’de yaptığı konuşmada da şunları söyledi: “Seçim kazanmak için her yol mubah değildir. Birilerini kalbini kırarak bir seçim kazanmak istemiyorum. Kriz var, yoksulluk, işsizlik yaşıyoruz. Şu şehre moral, samimiyet, güler yüz gelsin, bu şehirde 6 ayda kriz kalmaz. Benim insanıma moral, sevgi, kucaklaşma lazım. Herkes birbirini sevecek, hal hatır soracak. Biz, milletiz. Beylikdüzü’nde kaçak cami yaptım. Adını da mücadeleyle beraber ‘Kuvayı Milliye Camii’ koydum. Bir kişi mutsuz olursa üzülecek bir belediye başkanıyım. Vicdan ahlak her şeyin önünde olmalı. 1 Nisan’da yeni bir dönem başlıyor. Gıdaya erişimi ucuzlatacağız. Milletin önüne seçime 1 ay kala, milleti kuyruğa dizmeyeceğiz. Veren el alan eli görmeyecek. Bizim ahlakımızda bu var. Keyfinden mi giriyor kuyruğa. Parası yok.”