Siyaset Günay: Bu nefret bu hırçınlık niye?

Günay: Bu nefret bu hırçınlık niye?

10.12.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, AB Bakanı Egemen Bağış ’ın yumurtalı protestoya uğramasına tepki göstererek, Ege Üniversitesi ’nde bu sabah gerçekleştirilen ’Egeart Sanat Günleri’ törenine gitmedi

Günay: Bu nefret bu hırçınlık niye

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Kordon ’da Atatürk Müzesi’ni ziyaret ederek bakım ve onarım çalışmalarını inceledi. Bakan Günay çıkışta, bir basın mensubunun sorusu üzerine AB Bakanı Egemen Bağış ’ın yüzüne yumurta atılması üzerine bugün Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi ’nde katılacağı ’4’üncü Egeart Sanat Günleri’ programını iptal etmesini şu sözlerle değerlendirdi:
“Egemen Bey benim çok sevip saydığım bir arkadaşımdır. Böyle bir olayın gerçekleşmesinden üzüntü duydum ve ben aynı üniversitede bu sabah yapacağım toplantıyı bu nedenle iptal ettim. Gördüğümüz karşılık buysa, bundan çok büyük üzüntü duyarak, bu nedenle sabah gitmeme, bu üzüntümü yüksek sesle ifade etme imkanını kullanmaya çalıştım. Yok, önemli bir şeyi yok ama davranış çok çirkin. AB ’den sorumlu bir bakan arkadaşımız üniversiteye heykel açılışına gidiyor. Yani bir siyasi propagandaya gelmiyor. Seçim döneminde değiliz, bu hırçınlık nedir, öfke nedir? Türkiye ’nin ileri gitmesine çalışan, gece gündüz uğraşan insanlara karşı bu düşmanlık sahipleri, herhalde Türkiye ’nin dostu olamazlar.”