Siyaset Hafta sonu Baykal'la görüşeceğim

Hafta sonu Baykal'la görüşeceğim

09.04.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Hafta sonu Baykal'la görüşeceğim

Hafta sonu Baykalla görüşeceğim

       BAŞBAKAN Mesut Yılmaz, vekaletle kestirdiği kurbanlarının derisini Türk Hava Kurumu'na (THK) verdi. Yılmaz'ın eşi Berna Yılmaz, gazetecilerin "Ceza gereği mi böyle yaptınız" sorusunu, "Geçen sene de böyle yaptık. THK'dan şüpheniz mi var" diye yanıtladı. Baykal CHP Lideri Deniz Baykal'la görüşerek yarın akşam veya pazar sabahı uygun saatte buluşabileceklerini aktaracağını da belirtti.
       Yılmaz ve eşi, dün Başbakanlık muhabirlerini kabul ederek, bayramlaştı ve bir süre sohbet etti. Gazeteciler, kendilerini kapıda karşılayan Berna Yılmaz'a Çanakkale seramiğinden 80 yıllık antika ekmeklik hediye etti. Siyasetin konuşulmadığı sohbette, Yılmaz'a kurban kesimi sırasında geçirilen kazalar ve ilginç haberler aktarıldı. Yılmaz çifti en çok, Cezayir'de bir kurbanlık koyunun kendisini evin bacasından aşağı atmasına güldü.
       Gazetelerde Yılmaz'dan çok oğlu Hasan'ın fotoğrafının yer alması ise baba oğul arasında espri konusu oldu. Yılmaz, "Hasan'ın resmi büyük girmiş" derken, Berna Yılmaz gazetecilere "Buraya bir daha girmeniz zorlaşacak" diye takıldı. Hasan'ın babasına iki dondurma borcu olduğunu hatırlatması üzerine Yılmaz, "İki idi üç oldu" dedi. Yılmaz, gazetecilerin "İddiaya mı girdiniz?" şeklindeki sorusunu "Hasan'a gece 3'e kadar uyursun dedim. Ayakta kaldı" diye yanıtladı. İbrahim Tatlıses'in konserini hatırlatan Yılmaz, Hasan'a takılmayı "Hasan için hoşgeldin yazısını gördünüz mü? Hasan bunu kendisi için yazıldığını sanmış. Oysa o, Zonguldakspor'lu Hasan'dı." Yılmaz bu sırada oğlunu gıdıklayarak şakalaştı.
       Gazetecilerin "Bir beyanatınız olacak mı" önce yanıtsız bırakan Yılmaz, "Hasan senin bir beyanatın olacak mı? Zaten, Halikarnas haberleri girer yarına, beyanat vermeyeyim" diye konuştu. Yılmaz, Galatasaray - Beşiktaş Türkiye Kupası final maçının sonucunu tahmin etmesi istenince "Tahminde bulunmayayım, Beşiktaşlılar kızar" dedi.
       Yılmaz, daha sonra Bodrum'da kaldığı otele giderek 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'le bayramlaştı.