Siyaset ‘Hak edilmiş bir şeyi vereceksiniz’

‘Hak edilmiş bir şeyi vereceksiniz’

16.04.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Sayımın yapıldığı Maltepe’deki Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’ne gelen CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce de parti yetkililerinden bilgi aldıktan sonra açıklama yaptı.

‘Hak edilmiş  bir şeyi vereceksiniz’

İnce, “İlk kez bu kadar büyük bir yüzsüzlüğü görüyoruz. Yani yolsuzluk, yasaklar bunları biliyorduk ama yüzsüzlüğün bu kadarını ilk kez görüyoruz. Türkiye’de artık seçimlere katılmak serbest ama kazanmak yasak” dedi. İnce, konuşmasına şöyle devam etti:

Haberin Devamı

“Bu tavır 82 milyonun yoksullaşması demektir. İstanbul belediyesini vermeyen birisi, bankadaki parayı da vermez. Bir yabancı yatırımcı böyle düşünür ve parasını çeker. Bu Türkiye ekonomisinin zarar görmesi demektir. Bir İngiliz, Fransız, Alman’ın bakışı budur. Demek ki yarın Cumhurbaşkanlığı seçimini kaybettiğinde de vermez. YSK’daki yargıçları uyarıyorum, yanlış yaparsınız Türkiye’yi bir büyük belanın içine atarsınız. Döviz apartta bekliyor. Demokrasinin olmadığı bir yerde ekonominin düzgün olması mümkün değildir. Yüksek yargıçların kimseden talimat almamalarını tavsiye ediyorum. Hak edilmiş bir şeyi vereceksiniz. Hak edilen bir şey var mı ortada evet var. O zaman çaresi yok Ekrem İmamoğlu’na bu mazbatayı vereceksiniz. 1994’te Tayyip Erdoğan yüzde 25 ile belediye başkanı olduğunda kimse bu yetersiz demedi.”

Haberin Devamı

Sayımın sürdüğü Maltepe’ye gelen CHP’li Muharrem İnce, “Türkiye’de seçimlere katılmak serbest ama kazanmak yasak. Bu Türkiye’nin hukuktan, demokrasiden uzaklaşması ve yoksulluk demektir” dedi.