Siyaset ‘Haksızlıklara karşı suskun kalmayacağız’

‘Haksızlıklara karşı suskun kalmayacağız’

18.06.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

İstanbul’da Gazianteplilerle buluşan Kılıçdaroğlu’nun, “Haksızlığın karşısında duracaksak, Ekrem İmamoğlu’na geçen seçimde oy vermemiş olsak bile 23 Haziran’da sandığa gidip oy vermek zorundayız. Bir hakkı sahibine teslim etmek zorundayız” dediği öğrenildi...

‘Haksızlıklara karşı suskun kalmayacağız’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul’da yaşayan Gazianteplilerle buluştuğu toplantıda, 23 Haziran seçimleri için Ekrem İmamoğlu’na destek istedi.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, geçen cumartesi İstanbul Güngören’de düzenlenen “Gaziantepliler Buluşması”na katıldı. Kılıçdaroğlu’na programda İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP’li Gaziantep milletvekilleri, Gaziantep İl Başkanı ve Karkamış İlçe Belediye Başkanı da eşlik etti. Edinilen bilgilere göre Kılıçdaroğlu basına kapalı gerçekleşen toplantıda yaptığı konuşmaya Gazianteplilerin Kurtuluş Savaşı’ndaki rolünden söz ederek başladı. Gaziantep halkının Kurtuluş Savaşı’nda haksızlığa karşı mücadele ettiğini belirten Kılıçdaroğlu’nun, “Bu nedenle tüm Gaziantepliler Türkiye’nin her bölgesinde saygıyla anılır. Haksızlığa ve zulme karşı mücadele etmek fikri, Milli Mücadele’nin ana omurgasını oluşturmuştur” dediği kaydedildi.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, 23 Haziran’da yapılacak İstanbul seçimlerine de değinerek, Gazianteplilerden İmamoğlu’na destek vermelerini istedi. Alınan bilgilere göre Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

‘Hakkı teslim etmeliyiz’

“31 Mart’ta İstanbul’da bir seçim yapıldı ve adaylardan biri olan Ekrem İmamoğlu kazandı. Peki sonra ne oldu? Ekrem İmamoğlu’nun seçimi kazanarak elde ettiği mazbatası haksız ve hukuksuz bir şekilde geri alındı, seçim iptal edildi. Şimdi 23 Haziran’da yeni bir seçime gideceğiz. Burada tüm İstanbulluların yapması gereken, hak edene hakkını yeniden teslim etmektir. Haksızlığın karşısında duracaksak, Ekrem İmamoğlu’na geçen seçimde oy vermemiş olsak bile 23 Haziran’da günü sandığa gidip oy vermek zorundayız. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır. Biz dilsiz şeytan olmayacağız ve haksızlığa karşı susmayacağız. Bir hakkı sahibine teslim etmek zorundayız. Sandığa gideceğiz, oyumuzu kullanacağız ve demokratik yollarla mazbatayı yeniden asıl sahibi Ekrem İmamoğlu’na vereceğiz. Bu haksızlığa karşı hep birlikte mücadele vereceğiz. Ekrem İmamoğlu’nun 18 günde yaptıklarını gördük, 5 yılda yapacaklarını hep birlikte göreceğiz.”