Siyaset Halkın cebi para görmeli

Halkın cebi para görmeli

13.05.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bartın’da Türkiye nüfusunun yüzde 1’inin toplam servetin yüzde 54.3’üne sahip olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, refahı tabana yayacak politikalar üreteceklerini söyledi

Halkın cebi para görmeli

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2002 yılında Türkiye nüfsunun yüzde 1’inin toplam servetin yüzde 39’una, 2014’te ise nüfusun yüzde 1’inin toplam servetin yüzde 54.3’üne sahip olduğunu belirterek “Refah, gelir, kar yukarıda bir avuç insanın elinde toplanmış. Biz bunu reddediyoruz. Refah tabana yayılmalı, halk kazanmalı, halkın cebi para görmeli. Biz bunu yapacağız” dedi.
Kılıçdaroğlu, Bartın Cumhuriyet Meydanı’nda yaklaşık 5 bin kişiye seslendi. “Başbakan Kemal” sloganları ile karşılanan CHP lideri, çiftçinin ektiği ürünün karşılığını alamadığı için 2 Trakya büyüklüğünde ekilmeyen alan bulunduğunu kaydetti. Kılıçdaroğlu, özetle şunları söyledi:
‘350 bin öğretmen bekliyor’
“13 yıl kredi açtık. Tek başına yönettiler. Hiç kimse önünde engel olarak durmadı. Ama bize yoksulluk, bize işsizlik verdiler. Kendi çocukları KPSS sınavına bile girmeden devlette memur oldu. Bizim çocuklarımız bekliyor. Üniversiteyi bitirdiler, 350 bin öğretmen atama bekliyor. O zaman gel yeni bir başlagıç yapalım. Benim siyaset anlayışım cebini düşünen siyaset değil, halkın cebini düşünen siyasettir. Halk kazanacak. Halkın cebi para görecek. Benim siyaset anlayışımda benim çocuğum iş bulsun değil, eğer bu ülkede herhangi bir vatandaşımızın çocuğu işsizse o çocuk iş bulamıyorsa, o ailenin derdi benim de derdim olacaktır. Hiçbir ayrım yapmadan her çocuğumuza iş bulacağız, aş bulacağız.”
‘Refah tabana yayılmalı’
Türkiye’de 6 milyon 200 bin işsiz varken hükümetin yabancıların çalıştırılmasına yönelik kanun tasarısı çıkardığını anımsatan Kılıçdaroğlu, “Kanunun adı: Yabancıların çalıştırılması hakkında kanun tasarısı. Siz 6 milyon 200 bin işsize iş bulacak yerde ‘Yabancıları nasıl getireceğim ve Türkiye’de nasıl çalıştıracağım’ onun kanun tasarısı. Bunu Bartın’ın, Türkiye’nin insafına sunuyorum. Geldiğimiz nokta bu. Yıl; 2002. Türkiye nüfsunun yüzde 1’i Türkiye’deki toplam servetin yüzde 39’una sahip. Yıl 2014. Türkiye nüfusunun yüzde 1’i Türkiye’deki toplam servetin yüzde 54.3’üne sahip. 39’dan 54’e çıkmış. Refah, gelir, kar yukarıda bir avuç insanın elinde toplanmış. Biz bunu reddediyoruz. Refah tabana yayılmalı. Refah tabana yayılmalı, halk kazanmalı, halkın cebi para görmeli, yoksulluk olmamalı, işsizlik olmamalı. Memlekette barış, huzur olmalı. Her evde tencere kesinlikle kaynamalı.”
Seçim vaatlerini sıralayıp hortumcuların kaybedeceğini, kölelik düzeninin kaldırılacağını söyleyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:
“13 yıl değil, 10 yıl değil, 4 yıllık yetki istiyorum. 4’üncü yılın sonunda bu ülkede hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek.”