Siyaset Hangi partinin belediye başkan adayı?

Hangi partinin belediye başkan adayı?

13.02.2009 - 16:10 | Son Güncellenme:

Seçim öncesinde kıyasıya bir yarışa giren adaylar heyecan-larıyla da gündemden düş-müyor. İşte en şaşkın aday

Hangi partinin belediye başkan adayı

DSP Çanakkale Belediye Başkan adayı Erol Sazcı’nın seçim kampanyasında kullanılan 17 AH 308 plakalı aracın arka ve yan camları için yaptırılan çıkartma formundaki afişlerde görülen hata pes dedirtti. Demokratik Sol Parti'li Sazcı'nın afişlerinde, ‘Demokrat Parti Çanakkale Belediye Başkan Adayı’ yazdığını görenler gülmekten kendini alamadı.
Daha önce Çan İlçesi'nde SHP’den Belediye Meclis Üyeliği yapan, 1999 genel seçimlerinde CHP’den 3'üncü sıra milletvekili adayı olan, iki dönem yine CHP’den milletvekili aday adaylığı için müracat eden Sazcı, önce CHP’den Çanakkale Belediye Başkan aday adayı olmak istedi. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın mevcut Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile devam kararının ardından Sazcı tercihini DSP’den yana kullanarak Çanakkale belediye başkan adayı oldu.
İlçelerde Erol Sazcı'ya destek vermek isteyen partililer de propaganda çalışmalarına başladı. Ancak Ezine İlçesi'nde, bir partilinin hazırlatarak, 17 AH 308 plakalı aracın arka ve yan arka camlarına yapıştırdığı afiş, insanı gülümseten bir dalgınlığı ortaya çıkardı. Beyaz zemin üzerine hazırlanan ve sol tarafta belediye başkan adayı Sazcı'nın fotoğrafının, sağ tarafta da DSP amblemi güvercinin bulunduğu afişte, büyük harflerle ‘Erol Sazcı Çanakkale Demokrat Parti adayı’ ifadesi yer aldı.
İlçedeki dikkatli gözlerden kaçmayan bu hata, Erol Sazcı'nın Demokrat Parti oylarına da talip olduğu esprileri yapılmasına neden oldu.
ESNAF HATASI
DSP Çanakkale Belediye Başkan Adayı Erol Sazcı ise Demokratik Sol Parti yerine Demokrat Parti yazılan 17 AH 308 plakalı aracın kendisine destek veren bir partiliye ait olduğunu söyledi. Araç sahibinin de yanlışı fark etmediğini belirten Sazcı, “Bana da bir partili telefonla arayıp durumu anlattı. Bunun üzerine aracı buldurup sahibini çağırdım. Baktık partinin adı hakikaten yanlış yazılmış. Hatta benim adımı da kırmızı yazması gerekirken mavi yazmış. Bu tamamen araca giydirmeyi yapan esnafın hatası. Aracı gönderdik ve Demokrat Parti yazısını Demokratik Sol Parti olarak değiştirdik” dedi.