Siyaset HDP’li Demirel tutuklandı

HDP’li Demirel tutuklandı

14.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesi, terör örgütü PKK’nın üst yapılanması KCK ana davasında HDP Grup Başkanvekili Çağlar Demirel’in de aralarında bulunduğu biri tutuklu 8 milletvekili hakkında ikinci kez zorla getirilme kararı aldı.

HDP’li Demirel tutuklandı

HDP Grup Başkanvekili Çağlar Demireli ile HDP Siirt Milletvekili Besime Konca, önceki gece Ankara’da gözaltına alındı. Her iki milletvekili uçakla Diyarbakır ve Batman’a götürüldü.
23 yıl hapis isteniyor
Konca, Batman Sulh Ceza Hâkimliği’nce adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı ancak, savcılığın itirazı üzerine yeniden gözaltına alındı. Diyarbakır’da emniyetteki işlemlerinden sonra adliyeye sevk edilen Çağlar Demirel’in ise Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada tutuklanmasına karar verildi. Demirel hakkında hazırlanan iddianamede, 10 yıldan 23 yıla kadar hapis isteniyor.

Buldan: Katliamı kınıyorum

TBMM Başkanvekili Pervin Buldan, “10 Aralık akşamı İstanbul Başiktaş’ta gerçekleştirilen katliamı kınıyorum. Saldırıda yaşamını yitiren bütün vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum, yaralanan yurttaşlarımıza acil şifalar temenni ediyorum” dedi.

Buldan, dün TBMM Genel Kurulu’nda 2017 bütçe görüşmelerine başlanmadan önce yaptığı kısa açıklamada, “Barış, kardeşlik, demokrasi ve özgürlük umudumuzu hiçbir zaman yitirmememiz gerektiğini özellikle belirtmek istiyorum” dedi.
HDP Grup Başkanvekili Çağlar Demirel ile Siirt Milletvekili Besime Konca’nın gözaltına alınmasını şiddetle ve nefretle kınadığını belirten Buldan, şunları kaydetti: “Milletvekillerinin yerinin cezaevi olmadığını, onların halkın iradesi ile seçilen birer milletvekili olarak parlamento çatısı altında siyasi faaliyetlerini yürütmeleri gerektiğini belirtmek istiyorum. ”
l ANKARA Milliyet