Siyaset HDP’li Paylan’dan ‘suikast’ iddiası

HDP’li Paylan’dan ‘suikast’ iddiası

21.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan, Türkiye merkezli bir yapının yurt dışında bulunan ve “Vatan haini” olarak damgalanan kişilere yönelik suikast girişiminde bulunacağına ilişkin teyitli istihbarat aldığını ileri sürdü.

HDP’li Paylan’dan ‘suikast’ iddiası

TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, özellikle Almanya’da bulunan Türkiyeli gazeteci, yazar akademisyenlere suikast yapılacağına dair istihbarat aldığını, bilgiyi pek çok kaynaktan doğruladığını belirten Paylan şunları söyledi: “Maalesef benim aldığım istihbarata göre, ki pek çok kaynaktan doğruladım. Türkiye merkezli bir yapı bu cinayet ve suikastların işlenmesi için harekete geçmiş durumdadır. Türkiye merkezli bu yapı belli suikastçıları harekete geçirdi. Bu istihbarat üzerine başta Almanya olmak üzere pek çok Avrupa devleti tarafından ciddiye alınmış, istihbarat örgütleri harekete geçmiş ve belli kişiler korumaya alınmış durumdadır.”
Bilgi verip uyardım’
Suikast istihbaratını aldıktan sonra hükümettin yetkili bakanlarıyla iletişime geçtiğini belirten Paylan, “İlgili bakanlarla yaptığım görüşmelerde ‘Hemen Avrupalı istihbarat yetkilileriyle harekete geçin, Türkiye içinde hangi dinamik bu cinayet girişimini planlamışsa durdurun’ diye sorumluluklarını hatırlattım” dedi. Konuya ilişkin MİT ve emniyeti arayarak bilgilendirdiğini ifade eden Paylan, “Hükümeti ve yetkilileri bire bir uyardım. İstihbarat kurumumuzu ve çeşitli kurumlarımızı uyardım. Bu tip iklimlerin yarattığı cinayetlere yol vermemek için hükümetin ve ilgili bütün kuruluşlar ivedilikle harekete geçmelidir. Türkiye içinde hangi dinamik bu şebelere yol vermişse bunlar durdurulmalıdır” diye konuştu.
Paylan, soru üzerine, suikast iddiasının istihbaratın teyit edilmiş bir bilgisi olduğunu belirterek, “Kimin hedef alındığını açıklayamayacağım. Hedef göstermek istemiyorum. Bazıları çok ciddi koruma altına alınmış durumdalar” diye konuştu. Paylan, “Ogün Samast gibi üç suikastçı devrede. Samast bir tetikçiydi. Üç tetikçiyi harekete geçiren yapı durdurulmalı. Yoksa Allah korusun böyle bir şey karşı karşıya kalırsak sorumluluk hükümetin olacaktır” dedi.

Haberin Devamı