Siyaset HDP’nin yeni gündemi ‘Erdoğan seviciler’

HDP’nin yeni gündemi ‘Erdoğan seviciler’

11.12.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

HDP Parti Sözcüsü ve Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş’ın, bazı eski HDP milletvekilleri için kullandığı, “Erdoğan seviciler” ifadesine önümüzdeki günlerde açıklık getireceğini söyledi.

HDP’nin yeni gündemi ‘Erdoğan seviciler’

Bilgen’e dün TBMM’de 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle düzenlediği basın toplantısında Demirtaş’ın “Erdoğan seviciler” sözleri soruldu. Bilgen, “Bu konu muhtemelen önümüzdeki günlerde parti kurullarında tartışılacaktır. Eşbaşkanımız önümüzdeki günlerde parti kurullarında gerekli tartışmalar sonrası size de açıklama yapacaktır” yanıtını verdi.

Haberin Devamı

Al Jazeera’nin haberine göre, Demirtaş’ın kastettiği isimlerden birinin Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık olduğu iddia edildi. Sakık, yaptığı açıklamada, “Demirtaş’ın buna açıklık getirmesi lazım, her tarafa çekilecek açıklamalara gerek yok. Direkt isim söylemeli... Üstelik ben eski değilim, halen aktif siyasetteyim. 1 Kasım öncesinde de bana Gaziantep’ten İzmir’e kadar birçok ilde adaylık teklif edilmişti. Ama Ağrı’da ihtiyaç olduğu için bu teklifleri kabul etmedim” dedi. Eski HDP milletvekili Hasip Kaplan da, “Kimi kastettiğini Demirtaş’a sormak lazım” ifadesini kullandı.