Siyaset HDP siyasetin dışına itilemeyecek

HDP siyasetin dışına itilemeyecek

24.01.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, bugün yapılacak HDP kongresi öncesi özetle şu açıklamalarda bulundu:

HDP siyasetin dışına itilemeyecek

SİYASETİN DIŞINA ÇIKMADIK: (Kongre mesajı) 7 Haziran sonrası HDP siyaset dışı bırakılmak istendi. Başlayan çatışmalar, HDP’ye dönük saldırılar ve savaşın yarattığı duygusal kırılmalar HDP’nin siyaset dışı bırakılabileceği ihtimalini doğurdu. Bu kongreyle birlikte HDP’nin siyaset dışına çıkmadığı, siyaset dışına itilemeyeceği ve siyasette önemli bir aktör olarak var olduğunu göstermek istiyoruz..

Haberin Devamı

SALDIRILAR OLMASA BIRAKACAKTIM: Bu dönem başkanlığı bırakacağımı bütün arkadaşlarıma ve yetkili kurumlarımıza söyledim. Üç dönemim bitti ve bu dönem aday olmayı düşünmüyordum. Fakat tek bir destekçi bile bulamadım. Bu kadar zorlu bir dönem olmasaydı görev değişikliği kesin yapacaktık. Saldırılar bu kadar yoğun olmasaydı Demirtaş bu kongrede HDP’nin başında olmayacaktı.

ERKEN SEÇİM OLABİLİR: (Baskın seçim, ara seçim senaryoları) Bu güçlü bir olasılık ama öyle zayıf bir olasılık da değil. Muhtemelen yeni anayasa ve başkanlık tartışmalarının gidişatına bakacaklar. Eğer mevcut tabloda bunu parlamentodan geçirme şansları varsa bunu deneyeceklerdir. Eğer bunu yapamıyorlarsa baskın ve ani bir seçimle 330’un üzerinde milletvekili elde etmenin koşularını zorlayacaklardır.

Haberin Devamı

ANLAŞSAYDIK, İKTİDARDAYDIK: Kendisinin buna hakkı varken, ‘HDP hiçbir şekilde AKP’yle görüşmemeli mi’ demek istiyor. Bizim gizli, saklı hiçbir görüşmemiz yok. Zaten biz, ‘başkan yaptırmayacağız’ dediğimiz için bunlar başımıza geldi. Eğer AKP ’yle aramızda bir anlaşma olsaydı; başkanlık konusunda kirli bir pazarlık yapsaydık kusura bakmasın Kemal Bey ama şu anda hükümet ortağıydık ve kendisi muhalefetten bizi izliyor olurdu.