Siyaset ‘HDP’yi kapatmak namus borcudur’

‘HDP’yi kapatmak namus borcudur’

09.06.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

MHP lideri, AYM’nin, HDP’nin kapatılması için hazırlanan ilk iddianameyi reddetmesinin ardından ikinci iddianameyi iade seçeneğinin kalmadığını savundu. Bahçeli “HDP’nin kapatılması hepimizin, özellikle AYM’nin namus borcudur” dedi

‘HDP’yi kapatmak namus borcudur’

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın HDP’nin kapatılması istemli iddianameyi ikinci kez Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) göndermesini değerlendirirken, “Bundan sonra bütün gözler AYM’ye çevrilecektir. Bu mahkemenin iddianameyi ikinci kez iade seçeneği de kalmamıştır. HDP’nin kapatılması hepimizin, özellikle AYM’nin namus borcudur” dedi. Bahçeli, partisinin Meclis grubu toplantısında özetle şöyle konuştu:

Haberin Devamı

MÜSİLAJ İSTİSMAR EDİLMESİN: Marmara Denizi’nde deniz salyası istilası çevre üzerinde bir kez daha, fakat daha kararlı, derinlikli düşünmemize yol açmıştır. Yatırım projelerinin yer seçiminde çevre duyarlılığıyla birlikte, çevre dostu teknoloji kullanımı özendirilmeli, hukuki çerçeveye kavuşturulmalıdır... Marmara Denizi’deki deniz salyasını temizleme seferberliğini yürekten destekliyoruz. Siyasi partilere düşen öncelikli görev bu meseleyi istismar etmemektedir.

DUBARAYA YER YOK: Dubaracı yüzler siyasette çok faal ve çok fazladır. Devletin en üst makamlarında görev alanların mahremiyetlerine emanet olan konuları ulu orta konuşmaları, dün birlikte olduklarını bugün karalamaya çalışmaları münafıklık alametidir. Ketumiyet yoksa karakter yoktur. Serok Ahmet (Ahmet Davutoğlu) böyle biridir. Keza aynı şey selamsız Babacan (Ali Babacan) için de geçerlidir. Devlet ve siyaset hayatı onlara tümden kapatılmalıdır.

Haberin Devamı

VATANI DÜŞÜRMEYE HAZIRLAR: Köksüz ve kişiliksiz bir muhalefet anlayışı karşımızdadır. Ülkemizdeki muhalefet iktidarı düşürmek için vatanı bile düşürmeye hazırdır. CHP ve İP’in siyasi iradesi güdümlüdür. Bunların rotasını belirleyen emperyalist oyunlardır.

ORTAK ADAYLIK İÇİN KAFESLEDİ: CHP ile İP’in gizli ve kaprisli ortağı HDP, 2023’te yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda ortak aday çıkarmanın ciddi bir seçenek olduğunu açıklamıştır. HDP, CHP ile İP’i çoktan kafeslemiş, üzerlerine de kilidi vurmuştur. Şu anda kamuoyunu hazırlama süreci devrededir. İP Başkanı’nın 2023 seçimlerinde HDP ile resmi ittifaka karşı çıkması aralarındaki rol paylaşımında kendisine verilen görevin telaffuz gayretinden başka bir şey değildir.

NAMUS BORCU: HDP’nin kapatılma süreciyle, bölücü milletvekillerinin dokunulmazlık dosyalarının görüşülmesi maalesef tavsamaktadır. Ancak Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, AYM tarafından iade edilen HDP’nin kapatılmasını esas alan iddianamenin eksikliklerini gidererek beklenen davayı tekrar açmıştır. Bundan sonra bütün gözler AYM’ye çevrilecektir. Mahkemenin iddianameyi 2. kez iade seçeneği de kalmamıştır. HDP, terör örgütünün Meclise sızmış nifak uşağıdır. Kapatılması, siyasetten, demokrasinden kaydının silinmesi hepimizin, özellikle AYM’nin namus borcudur. Bu bölücü örgütün TBMM’de bulunması cinayettir.

Haberin Devamı

‘Pazarlık değil nazarlık ittifakı’

Tekraren ifade ediyorum; Türkiye’nin erken seçim diye bir gündemi yoktur. CHP ve yedekleri boş arayışlardan vazgeçmelidir. Cumhur, geleceğine sahip çıkacaktır. Cumhur İttifakı milletimizin hizmetkârı, büyük Türkiye’nin de mimarıdır. Cumhur İttifakı pazarlık değil milletin nazarlık ittifakıdır.

‘Yeri TBMM değil mezarlık olurdu’

(TİP Milletvekili Ahmet Şık’ın açıklamalarına ilişkin) Bu hainin dokunulmazlığını kaldırıp adalete teslim etmeyecek miyiz? Böyle bir alçak TBMM’de bizimle aynı havayı teneffüs ediyor. Devlete katil diyen bu soysuz, devletin her imkanından istifade ediyor, hazinesinden maaşını alıyor. Bilmelidir ki, Türkiye Cumhuriyeti katil olsaydı, bugün bulunduğu yer TBMM değil, mezarlık olurdu. Bu bölücünün layık olduğu yer Gazi Meclisin çatısı değil, demir parmaklıkların arkasıdır.

Haberin Devamı

DENSİZLİK: Mahmur Kampı, mülteci kampından öte, terörist ikmal merkezidir. Kandil’e dikelim bayrağı, Sincar’a vuralım yumruğu, Mahmur’a çakalım kahramanlık beratını. Güvenlik güçlerimizin operasyonuyla layığını bulan terörist Selman Bozkır’ın malum akıbeti ABD’nin BM nezdindeki büyükelçisini rahatsız etmiştir... ABD’li bu terör sevicinin sözleri hem değersiz hem de densizliktir.

BIDEN’E SÖYLEYECEK: Cumhurbaşkanımız, Brüksel’de yapılacak NATO Zirvesi’nde ABD Başkanı Biden’a müttefiklikle bağdaşmayan skandal gelişmeleri, terör örgütüyle kurulan yakınlığı inanıyorum ki anlatacak, yanlıştan dönmesi konusunda milletimizin mesajlarını yüzüne söyleyecektir.

Fotoğraf: MUSTAFA İSTEMİ Milliyet