Siyaset ‘Hedeflerimizden alıkoyamayacaklar’

‘Hedeflerimizden alıkoyamayacaklar’

31.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında Anıtkabir’de düzenlenen törene devlet ve siyaset tam kadro katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, özel deftere, ‘Ülkemizin egemenliğine yönelik son zamanlarda artan tehdit, ihlal ve saldırılar bizi ideallerimizden ve hedeflerimizden asla alıkoyamayacaktır’ yazdı.

‘Hedeflerimizden alıkoyamayacaklar’

Büyük Zafer’in 96. yılı kutlamaları kapsamında Anıtkabir’de düzenlenen törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan özel deftere, “Ülkemizin egemenliğine yönelik son zamanlarda artan tehdit, ihlal ve saldırılar bizi ideallerimizden ve hedeflerimizden asla alıkoyamayacaktır” diye yazdı.

Haberin Devamı

İlk tören saat 11.00’de Anıtkabir’de düzenlendi. Törene; Erdoğan, TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler’in yanı sıra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener katıldı. Devlet ve siyasetin, HDP dışında törene tam kadro katılması dikkati çekti.

Defteri imzaladı

Atatürk’ün mozolesine ay yıldız motifli çelengi bırakarak saygı duruşu için yerine çekilen Erdoğan, mozoleye dönük olarak kafa selamı verdi. Saygı duruşunun ardından okunan İstiklal Marşı’nı tören alanındaki Cumhurbaşkanlığı Bandosu çaldı.

Daha sonra Misak-ı Milli Kulesi’ne geçen Erdoğan, Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı. Erdoğan, deftere şunları yazdı: “Bugün millet olarak bağımsızlığımızın müjdesi olan Büyük Zafer’in 96’ncı yıl dönümünü büyük bir gururla idrak ediyoruz. Tüm yokluk, yoksulluk ve imkansızlıklara rağmen Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı’nın liderliğinde sürdürülen, destansı bir mücadelenin meyvesi olan bu zafer, şanlı tarihimizin altın halkalarından biridir. Türk milleti, şehitlerimizin fedakârlıklarından, gazilerimizin cesaretinden, binlerce yıla sari kadim değerlerinden aldığı ilhamla 96 yıl önce olduğu gibi bugün de istiklaline canı pahasına sahip çıkmaktadır. Ülkemizin egemenliğine yönelik son zamanlarda artan tehdit, ihlal ve saldırılar bizi ideallerimizden ve hedeflerimizden asla alıkoyamayacaktır. Ruhun şad olsun.” Anıtkabir Özel Defteri’ni imzalayan Erdoğan yazıya başlarken, daha önce kullandığı “Aziz Atatürk”, “Büyük Atatürk” gibi ifadeleri kullanmadı.

Haberin Devamı

‘Hedeflerimizden alıkoyamayacaklar’

Bahçeli ile tokalaştı

Kılıçdaroğlu ile tören boyu göz göze bile gelmeyen Erdoğan, Misak-ı Milli Kulesi’nden ayrılırken Bahçeli ile tokalaştı.

Anıtkabirdeki törene devlet erkanının ve askerlerin yanı sıra bazı kamu ve belediye çalışanları katıldı. Anıtkabir’e otobüs ve servislerle taşınan çalışanlara girişte Türk bayrakları dağıtıldı. Resmi tören için içeri kabul edilen çalışanların güvenlik gerekçesiyle bozuk para, şarj aleti, kalem gibi eşyaları içeri alınmadı. Anıtkabird’eki tören boyunca avluya bakan tüm binaların üzerinde keskin nişancılar görev yaptı.

Haberin Devamı

Resmi tören sırasında avluda bekleyen bazı askerlerin çocukları da saygı duruşu ve İstiklal Marşı sırasında asker selamı verdi. Anıtkabir’den ayrılırken, TBMM Başkanı Binali Yıldırım da Erdoğan’ın arabasına bindi. Erdoğan, arabaya binerken bir gazi ile de kısa süre sohbet etti.

Vatandaşlar, törenin ardından güvenlik noktalarından geçirilerek içeri alındı. Askerlerin ayrılması sırasında bazı vatandaşlar, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganları attı.

‘Hedeflerimizden alıkoyamayacaklar’

Erdoğan, Külliye’de kutlamaları kabul etti

Cumhurbaşkanı rdoğan, 30 Ağustos Zafer’inin 96. yıldönümü kutlamaları kapsamında Anıtkabir’deki törenin ardından, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde tebrikleri kabul etti. Törende, Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Aleksey Yerhov, Küba’nın Ankara Büyükelçisi Alberto Gonzalez Casals’ın da arasında yer aldığı bazı ülkelerin büyükelçileri ile ABD’nin Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Jeffrey M. Hovenier 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Erdoğan’ı kutladı. Külliye’deki törene CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener katılmadı.
Rusya parlamentosunun alt kanadı Duma, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı tebrik etti.

Haberin Devamı

‘Hedeflerimizden alıkoyamayacaklar’

Duma’dan tebrik mesajı

Rusya-Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkan Yardımcısı ve Duma milletvekili Dmitriy Savelyev tebrik mesajı yayımlayarak “Çok saygıdeğer Cumhurbaşkanı ve tüm Türk halkınının Zafer Bayramı’nı en içten şekilde kutlarım. Türkiye bugün gelecek nesillere barış ve özgürlük mirasını bırakan ve görülmemiş bir azim ve cesaret örneği sergileyen kahraman evlatlarını saygıyla anıyor” ifadelerine yer verdi. - ANKARA Milliyet

‘Hedeflerimizden alıkoyamayacaklar’

Yurdun dört bir yanından Ankara’ya gelen vatandaşlar, Anıtkabir’i ziyaret etti. Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle Ata’nın manevi huzuruna çıkan vatandaşlar, tören alanı ve mozole etrafında fotoğraf çektirdi.