Siyaset Hemşehri ekipleri oluşturacağız

Hemşehri ekipleri oluşturacağız

11.05.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Bazı eski bakan ve milletvekillerinin oluşturduğu Temiz Seçim Platformu heyetiyle görüşen CHP lideri, İstanbul seçim stratejisini anlatırken, “Hayalimiz Büyük İstanbul İttifakı” dedi. Kılıçdaroğlu, büyük miting yapmayacaklarını, vatandaşın ayağına gideceklerini söyledi.

Hemşehri ekipleri oluşturacağız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ifade ettiği, “Türkiye İttifakı” mesajına karşılık, yenilenecek İstanbul seçimleri için “yerel seçim” vurgusu yaparak, “Büyük İstanbul İttifakı” söylemini gündeme getirdi. Kılıçdaroğlu, eski bakanlarla görüşmesinde, yaklaşık 10.5 milyon İstanbul seçmeni hakkındaki bilgilerin yer aldığı bir “veri bankası” oluşturduklarını açıkladı. Kılıçdaroğlu’nun milletvekilleri haricinde, İstanbul’a göç veren önemli kentlerdeki kanaat önderlerinden oluşan özel ekipler kuracaklarını ve “hemşehri” çalışması yapacaklarını belirtti. Kılıçdaroğlu, Yaşar Okuyan’ın öncülüğünde bazı eski bakanların ve milletvekillerinin oluşturduğu Temiz Seçim Platformu heyetiyle bir görüşme gerçekleştirdi. Edinilen bilgilere göre Okuyan, Kılıçdaroğlu’na “seçim güvenliği” konusundaki önerilerini anlattı. Okuyan’ın görüşmede, eski bakanlar ve milletvekilleri olarak 23 Haziran seçimleri için sahaya inerek İmamoğlu için çalışacaklarını söylediği bildirildi. Kılıçdaroğlu da görüşmede İstanbul seçimleri için belirledikleri stratejiyi detaylarıyla anlattı.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın ifade ettiği, “Türkiye İttifakı” mesajına karşılık, “yerel seçim” vurgusu yaparak, “Büyük İstanbul İttifakı” söylemini gündeme getirdi. Kılıçdaroğlu’nun, “İstanbul seçiminin iptalinde hukuksuzluk olduğunu düşünen bütün İstanbullularla, haksızlığa inanan bütün vatandaşlarımızla Büyük İstanbul İttifakı’nı hayal ediyoruz. Kimseyi ötekileştirmeyen, herkesi kucaklayan bir demokrasi ittifakı” dediği öğrenildi.

Bire bir temas

Alınan bilgiye göre Kılıçdaroğlu, seçim kampanyasında büyük mitingler düzenlemeyeceklerini belirterek, “Seçmenle bire bir temas kuracağız. 39 ilçede 970 mahallede vatandaşın ayağına gideceğiz, onları ayağımıza çağırmayacağız. Ramazan ayının hassasiyetlerine dikkat edeceğiz. İftar ve sonrası programlara özel önem vereceğiz. Provokasyona gelmeyeceğiz. Biz haklıyız, kazandık, yine kazanacağız” dedi. Kılıçdaroğlu’nun İstanbul’daki yaklaşık 10.5 milyon seçmen hakkındaki bilgilerin yer aldığı bir, “Veri Bankası” oluşturduklarını da görüşmede açıkladığı öğrenildi. Kılıçdaroğlu’nun, sistemin Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel’in koordinasyonunda hazırlandığını belirterek, “Seçmenin doğum yeri neresidir, daha önce nerelerde oy kullanmıştır gibi detaylı bilgileri görebiliyoruz. Bu bize çok yardımcı olacak” dediği kaydedildi.

Haberin Devamı

‘Partili olmayacak’

Kılıçdaroğlu seçim kampanyasında; CHP’lilerin dışında, İstanbul’a en fazla göç alan illerdeki kanaat önderlerinden “hemşehri” ekipleri oluşturacaklarını da anlattı. CHP liderinin, “Bu ekipler partili olmayacak. Kendi memleketinde sevilen sayılan isimler olacak. Tokatlıysa Tokatlıların, Sivaslıysa, İstanbul’daki Sivaslıların ayağına gidecek. Adalete inanan herkes bu kampanyaya katkıda bulunmak istiyor. Biz onları koordine edeceğiz” açıklamasında bulunduğu aktarıldı.