Siyaset Hepimiz teröre net tavır takınmalıyız

Hepimiz teröre net tavır takınmalıyız

13.02.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Terörün bir insanlık suçu olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Biz birlikte oturup konuşabiliriz. Ama silahın konuştuğu yerde sorunlar çözülmez” dedi...

Hepimiz teröre net tavır takınmalıyız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, dün DİSK Genel Kurulu’na katılarak birer konuşma yaptı.
İstanbul Pendik’teki bir otelde dün düzenlenen DİSK 15. Olağan Genel Kurulu’na ilk gelen Kılıçdaroğlu ve Demirtaş oldu. Genel kurulun başında Ruhi Su Dostlar Korosu’nun söylediği marşların bitiminde salona giren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, salondakilerin protestosuyla karşılaştı. Soylu yerine otururken sloganlar aralıksız devam etti. Bunun üzerine Soylu, Kılıçdaroğlu’nun elini sıkarak salondan ayrıldı. Soylu, çıkışta, “Kabul edilebilir değildir. Biz oraya iş barışı için geldik. Biz oraya önümüzdeki dönem Türkiye’nin atacağı adımları bir şekilde paylaşabilmek için geldik ve bir işçi sendikasının genel kurulu için geldik. Böyle bir tabloda karşılanmak çok doğru değildir” dedi.

‘En derin kriz yaşanıyor’
Kılıçdaroğlu konuşmasının devamında şunları söyledi: “Bir dış politika izlediniz, gidecektiniz Suriye’ye, 24 saat içinde Halep’e gideceklerdi, Şam’a gideceklerdi. Oraları alacaklardı, Emevi Camii’nde namaz kılacaklardı. Ne oldu? Biz gitmedik, 2,5 milyon Suriyeli geldi. Süleyman Şah Türbesi’ni bile kaçırmak zorunda kaldık. Bugün Türkiye Cumhuriyeti, Cumhuriyet tarihinin en derin krizlerinden birisini yaşıyor. İşsizlik geldi 10.5’lara dayandı. 6 milyonun üzerinde işsizimiz var, 17 milyonun üzerinde yoksulumuz var.”
“Bir konuda açık ve net olacağız. Bütün siyasi partiler terör konusunda açık ve net, teröre karşı olduklarını söyleyecekler. Terörü kendi ülkemizde istemiyoruz, terör istenmez. Terörün amacı yılgınlık yaratmaktır, masum insanları öldürmektir. Son 6 ayda 270’in üzerinde şehidimiz geldi. 19 yıldır bir yılda bu kadar insan ölmedi. O nedenle hepimiz terör konusunda açık ve net olmalıyız. Çok net tavır takınması lazım. Bir insanlık suçudur terör.”