Siyaset Hepsi ağladı

Hepsi ağladı

19.05.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Hepsi ağladı

Hepsi ağladı


Kopenhag'ta GS maçını izleyen milletvekilleri, Popescu'nun golüyle gözyaşlarına boğuldu. Spordan Sorumlu Bakan Ünlü, "hem ağladım hem güldüm" dedi


       Parken Stadyumu'ndaki finali izlemeye giden bakan ve milletvekilleri, İngilizler'in ilk penaltıyı kaçırdıkları andan itibaren gözyaşına boğuldu.
       Maçın son dakikalarında hüngür hüngür ağlayan ANAP Muş Milletvekili Erkan Kemaloğlu yanında getirdiği 25 Havana purosuyla maç öncesinde, devre arasında ve maçtan sonra bir grup milletvekiline "puro partisi" verdi. Şampiyonluk gecesinde gözyaşlarını tutamayan bakan ve milletvekilleri kendilerini en çok duygulandıran ve ağlatan dakikaları şöyle anlattı:
       * MHP'li Devlet Bakanı Şuayip Üşenmez: Bir FB'li olarak milli maç niteliğinde olan bu karşılaşmada, "Cim bom bom" diye bağırdım. Alkışlamaktan ellerim şişti. Hep birlikte ağladık.

Kupa, Kopenhag kriterlerine yakıştı

       * DSP'li Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk: Kupayı getiren dördüncü golü attıklarında mutluluktan gözlerim yaşardı. O gol atıldığında bir şey sorsaydınız, heyecandan konuşamazdım. Kopenhag kriterlerine uygun bir şampiyonluk oldu. Futbolda Avrupa standartlarını yakaladık, hem de Kopenhag'ta. Bir Trabzonsporlu olarak GS ile gurur duydum.
       * ANAP'lı Çalışma Bakanı Yaşar Okuyan: Ben de ağladım. Skor yazıldığında, okunduğunda ağladım. Hepimiz hüngür hüngür ağladık.
       * DYP'li Necati Çetinkaya: Ben de dördüncü gölü attıklarında ağladım. Gençliğimizde Avrupa kupası maçlarından hep boynumuz bükük ayrılıyorduk. Oysa burada Avrupa'nın en ünlü klüplerinden birini yenip, Türk bayrağını dalgalandırarak bütün dünyaya şampiyonluğumuzu gösterdiler. Bunu GS başardı. Onlara ne kadar teşekkür etsek azdır.

Gözyaşı yarışı yaptılar

       * DSP'li Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Fikret Ünlü: Bak bu haberi, "Bütün milletvekilleri sevinçten gözyaşı döktü" diye yazmalısın. Ben yufka yürekli bir insanım. Çabuk ağlar, çabuk gülerim. Burada bugün hem ağladım, hem güldüm.
       * Okuyan: Öyle ağladılar ki, stadyumu sel aldı. Yahu, açık arttırma mı yapıyoruz?
       * DSP'li TBMM Başkanvekili Ali Ilıksoy (Türkü söylüyor): Ordu'nun dereleri, aksa yukarı aksa...
       * DSP'li Turhan İmamoğlu: Yaşar Okuyan Fenerbahçeli. Onun gözyaşları, timsahın gözyaşları. Maçta sevindik, ağladık, o ayrı. Bu sonucu bekliyordum. Asıl süper kupayı da alırsak ağlarım herhalde.

'Fenerliyim ama ağlarım'

       * DSP'li Güler Aslan: İngilizler o ilk penaltıyı kaçırdıklarında ağlamaya başladım, sevindim. Gerisini hatırlamıyorum.
       * MHP'li Mücahit Himoğlu: Bu takımın başında bir imparator var. Takım çok yorulunca işi penaltılara bırakıp o kupayı aldı. O kupayı ellerine aldıklarında gözyaşlarımı tutamadım. Beni seyirciler çok duygulandırdı.
       * DSP'li Bahri Sipahi: Böyle bir maçta gözyaşı tutulabilir mi? Bir İngilizler penaltıyı dışarı attıklarında, bir de şampiyonluğu getiren 4. golde ağladım.
       * ANAP'lı Mustafa Taşar: Ağlanmaz mı? Dayanılır gibi değildi. Ben buraya 39 derece ateşle, çok haşat geldim. Ama şampiyon olacağımıza inanarak geldim.
       * DSP'li Yücel Erdener: Ben fanatik bir Fenerbahçeli'yim. Ama kendimi tutamadım, hüngür hüngür ağladım. İngilizler birinci penaltıyı kaçırdıklarında maç bitti sandım. Bitti mi dedim, "Hayır" dediler. Ağlayarak, "Çocuklar yalnız değilsiniz, biz de buradayız. Tanrım sizi mahçup etmesin" diye bağırdım.
       * DSP'li İsmet Vursavuş: Fatih Terim benim hemşehrim. Kupayı öperken ağlamaya başladım, elimde değildi artık. FB'li olduğum halde ağladım.