Siyaset 'Her türlü hastalığı bünyeden atacağız'

'Her türlü hastalığı bünyeden atacağız'

11.07.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Milletle gönül bağını güçlendirmek için çalışacaklarını söyleyen Erdoğan, “Kibre, büyüklenmeye, böbürlenmeye, dar kadroculuğa, özellikle milletten kopuşa sebep olan her türlü hastalığı bünyemizden söküp atacağız” dedi

Her türlü hastalığı bünyeden atacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kibre, büyüklenmeye, böbürlenmeye, dar kadroculuğa ve milletten kopuşa sebep olan her türlü hastalığı bünyeden söküp atacaklarını vurgulayarak, “Bu şekilde birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi güçlendirdiğimizde, Allah’ın izniyle önümüzde duracak hiçbir güç yoktur. Ne sınırlarımıza yığılan teröristler ne onları üzerimize kışkırtan güçler ne yüzüme dost gözüküp arkamızdan kuyumuzu kazan riyakarlar hedeflerimize ulaşmamıza engel olamayacaklar” diye konuştu.

Haberin Devamı

ATO Congresium’da düzenlenen Hak-İş 14. Olağan Genel Kurul toplantısına katılan Erdoğan, “Dik dur eğilme işçiler seninle” sloganları üzerine, “Hiç endişeniz olmasın. Dik duracağız, dikleşmeyeceğiz, yolumuza aynen devam edeceğiz” dedi. Erdoğan konuşmasında özetle şunları söyledi:

BU NASIL MANTIK?: (Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle ilgili) Bakanlıklarımızın ve kurularımız güçlü yönlerini destekleyecek, zafiyet ortaya çıkan yönlerini süratle değiştireceğiz. Cumhurbaşkanlığı bünyesinde bu değerlendirmeyi başlattık. Zaten bizim de kendi gözlemlerimiz, tespitlerimiz, teşhislerimiz ve çözüm yöntemlerimiz bu süre içinde oluştu. Türkiye’nin cumhuriyet tarihindeki bu en önemli yönetim reformunu baltalama peşinde olanlara aradıkları fırsatı vermeyeceğiz. Milletimizin 16 Nisan halk oylamasıyla kabul ederek bize teslim ettiği bu emanete sonuna kadar sahip çıkacağız. Demokrasiye, milli iradenin üstünlüğüne, milletin tercihlerine saygı duyan herkesin de artık yeni yönetim sistemi tartışmalarından uzak durması gerektiğine inanıyorum. Bu nasıl bir mantıktır, anlayıştır? Bir yönetim sistemi kuruyorsunuz, bunu millete götürüyorsunuz. Millet yüzde 52 ile buna evet diyor, çıkıyorsun, bunu tekrar bunu referanduma götürelim diyorsun. Bu nasıl bir siyaset anlayışı, nasıl bir yaklaşımdır?

Haberin Devamı

SİZDEN ÖĞRENDİK: Diyorlar ki tek adamcılık. Tek adamcılık eğer buysa bunu biz sizden öğrendik. CHP zihniyeti demek tek adamcılık demektir. Valiler CHP’nin il başkanlarından oluşuyordu. Bunu yaşadı bu ülke... Türkiye bütün bu tartışmaları çok uzun bir süre yaşamış, reformunu gerçekleştirmiş, tercihini ortaya koymuştur. Bundan sonra Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine daha ileriye nasıl taşırız, eksiklerini, aksaklıkları nasıl düzeltiriz, onun yollarını arıyoruz, aramalıyız.

KİBRE, BÖBÜRLENMEYE SON: Bugün birtakım sıkıntılar yaşıyorsak, bunun sebebini de yine burada arayacağız. Milletimizle olan gönül bağımızı güçlendirmek için çalışacağız. Hakka, hakikate, adalete, emanete, ehliyete, liyakate, istişareye daha çok önem vereceğiz. Kibre, büyüklenmeye, böbürlenmeye, dar kadroculuğa, özellikle milletten kopuşa sebep olan her türlü hastalığı bünyemizden söküp atacağız. Bu şekilde birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi güçlendirdiğimizde, Allah’ın izniyle önümüzde duracak hiçbir güç yoktur. Ne sınırlarımıza yığılan teröristler ne onları üzerimize kışkırtan güçler ne yüzüme dost gözüküp arkamızdan kuyumuzu kazan riyakarlar hedeflerimize ulaşmamıza engel olamayacaklar. Öyle bir dönemden geçiyoruz ki ülke ve millet olarak doğru adımlar atarsak bir anda çeyrek asır, hatta yarım asır öne geçmemiz mümkündür. Tam tersine yanlış adımlar atarsak da aynı şekilde çeyrek, yarım asır geriye düşmemiz kaçınılmazdır.

Haberin Devamı

‘Heveslerini kursaklarında bırakacağız’

Demokrasimizi daha ileriye taşıyacak, ekonomimizi sıkıntılardan kurtarıp daha da güçlendirecek, bizi hedeflerimize yaklaştıracak reformları kararlılıkla hayata geçireceğiz. Birileri istediği veya birileri sürekli gündeme getirdiği için değil, milletimizin beklentilerini karşılamak ve kendi programlarımızı hayata geçirmek için değişimi kesintisiz sürdüreceğiz. Türkiye’nin tökezlemesini ve hatta mümkünse yere kapaklanmasını bekleyenlerin heveslerini yine 17 yıldır hep yaptığımız gibi kursaklarında bırakacağız. Meydanı dışarıdan ve içerden bu millete diz çöktürmeye, bu ülkeyi esir almaya çalışanlara terk etmeyeceğiz. Yeni 15 Temmuzlara olduğu gibi, yeni 28 Şubatlara da fırsat vermeyeceğiz. Siyaset mühendisliği hesaplarının milli iradeye galebe çalamayacağını bir kez daha göstereceğiz.