Siyaset Herkes evine işine dönsün artık!

Herkes evine işine dönsün artık!

15.06.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Gül, Gezi Parkı eylemlerinde diyalog sürecine girildiğini söyleyerek, ‘Tüm esnafın, çalışanlar işlerine, öğrencilerin okullarına dönmesi, kimsenin artık zarar görmemesi gerekir’ dedi

Herkes evine işine dönsün artık

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Taksim Gezi Parkı protestolarına ilişkin yapılan son görüşmelere dikkat çekerek “Bu saatten sonra artık herkese gerçekten sükuneti tavsiye ediyorum” derken, Avrupa Parlamentosu’nun (AP) açıklamasına da “AP, Türkiye’nin Avrupa Birliği ile müzakere eden bir ülke olduğunu herhalde biliyordur” cevabı verdi.
Cumhurbaşkanı Gül, Artvin gezisinin ardından dün Ardahan’a geçti. Vali Seyfettin Azizoğlu’nu makamında ziyaret eden Gül, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Gül, Gezi Parkı’yla ilgili sorular üzerine “Memnuniyetle görüyorum ki işler artık normal nizama girdi. Bunlar demokratik olgunlukla aşılacak konulardır ve Türkiye demokraside yeteri kadar yetkindir. Şimdi bütün bunların böyle meşru bir zemin üzerinden gidiyor olmasından büyük bir memnuniyet duyuyorum” dedi.

‘Neticeye ulaşacaktır’
Hükümetin, Başbakanın, bakanların protestocularla görüşmeler yaptığını anımsatan Gül, şöyle devam etti:
“Herkes daha iyi anlamak için uğraşıyor ve eminim ki sonunda bir şekilde bir neticeye ulaşılacaktır. Bu saatten sonra artık herkese gerçekten sükuneti tavsiye ediyorum. Aklıselimle artık hareket etmenin mecburiyetini hepimizin hatırlaması gerektiğini bir kez daha söylemek istiyorum. Tüm esnafın, çalışanların, öğrencilerin herkesin artık kendi görevlerine, işlerine dönmesi ve herkesin daha fazla zarar görmemesi gerekir. Sokakların, meydanların buralardaki kural dışı gösteriler, kural dışı çalışmaların bitmesi gerekir. Herkes işine gücüne dönmesi gerekir.”
Gül, “Artık öğrenciler de okula dönmeli ve herkes işiyle gücüyle meşgul olurken, bir taraftan bu meşru zeminler üzerinde muhakkak ki bir şekilde neticeye ulaşacılacaktır. Onun için gelinen noktada bundan memnuniyet duyuyorum” dedi.

‘AP herhalde biliyordur’
Gül, Avrupa Parlamentosu’nun açıklamasına ilişkin soruya da “AP, Türkiye’nin Avrupa Birliği ile müzakere eden bir ülke olduğunu herhalde biliyordur. Müzakere etmenin, müzakereye başlamanın şartı da Kopenhag siyasi kriterlerini yerine getirmektir. Tepkiler verilirken neyin ne olduğunu iyi bilmek gerekir. Bunlar Madrid’de, Atina’da, New York’ta, Londra’da olan olaylarla benzer olaylardır” yanıtını verdi.
Gül, Beyaz Saray’ın Suriye’de kimyasal silah kullanıldığı yönündeki açıklamasının hatırlatılması üzerine “Kimyasal silah kullanılması neredeyse küçük bir nükleer silah gibidir. Halepçe’de neler olduğunu biliriz. Unutulmaz, insanların hafızasındadır” diye konuştu.

Haberin Devamı

Notlar...
Atlılar karşıladı

- Artvin’in Şavşat ilçesinden makam aracıyla Ardahan’a hareket eden Gül’ü Rahvan At Binicilik ve Spor Kulubü Derneği üyesi 10 atlı karşıladı. Makam otomobilinden halkı selamlayan Gül, 18 yıllık hasreti sona erdirdi.
- Gül, kent girişinde Ardahan Kalesi önünde davul-zurna ekibinin çaldığı ’Hoş gelişler ola Mustafa Kemal Paşa’ sözleri ile başlayan ’Kars Karşılaması’ ile karşılandı. Bazı vatandaşlar, “Sınırda Nöbet Bekleyen Serhat Ardahan’a Hoşgeldiniz”, “Vatan Sevdalılarının Diyarına Hoşgeldiniz” yazılı döviz açtı.
- Cumhurbaşkanı Gül, Ardahan Merkez camiinde Cuma namazını geciklemeli olarak kıldı. Çıkışta vatandaşlarla tokalaşan Gül buradan yürülerek belediyeye gitti. Gül’ün önüne çıkan 70 yaşındaki Hediye Şero, içerisinde yöreye ait yumurta, bal ve kaşar bulunan bir sepet hediye etti.