Siyaset ‘Herkes görüşünü ortaya koyabilir’

‘Herkes görüşünü ortaya koyabilir’

11.05.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Yıldırım, sosyal medyada ‘Herşey çok güzel olacak’ paylaşımı yapan ünlü isimlere ilişkin, “Türkiye özgür, demokratik bir hukuk devleti. Herkes görüşünü ortaya koyabilir. Ama açık taraf tutmak, onların sanat kariyerine de çok büyük fayda sağlamaz” dedi...

‘Herkes görüşünü  ortaya koyabilir’

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım dün Üsküdar Kısıklı’da bulunan Hz. Ali Camii’nde kıldığı cuma namazı çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtladı. 23 Haziran’da tekrarlanacak olan İstanbul Belediye Başkanlığı seçimiyle ilgili açıklamalarda bulunan Yıldırım, “İstanbul İl Başkanlığı’nda Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) oluşturuldu. SKM, kampanyanın sorumlusu olacak. Biz de o çerçevede kampanya çalışmalarını yürüteceğiz” ifadelerini kullandı.Yıldırım, YSK’nın seçimleri iptal gerekçeleri hakkında da şu değerlendirmeyi yaptı:

Haberin Devamı

“Gerekçeli karar henüz yayınlanmadı. Şu kadarını bilmenizi istiyorum, sadece kanuna uygun olmayan sandık başkanı veya memur üyesi değil, aynı zamanda bunların görev yaptığı sandıklardaki sonucu etkileyecek oy değişikliğidir. Bunun dışında da 123 sandıkta büyükşehir belediyesine oy kullanılmamış. Sandıklardan 123 tanesinin 22 tanesi tamamen boş. Hiç oy falan yok. Dolayısıyla o işlenmemiş geriye kalan 101 tanesinin de sayım sonuç tutanağı var, hiçbir imza yok. Dolayısıyla oradaki rakamlar doğru mu değil mi, teyit edecek bir şey yok. Bunları da üst üste topladığımızda 123 seçim sonuç tutanağı toplam 42 bin oya tekabül ediyor. 42 bin oy aradaki farkın 3 katından fazla.”

Cezalar düzeltilecek

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin “Seçime kadar İstanbul’da olacağız” açıklaması hakkında konuşan Yıldırım, “Malum Cumhur ittifakı devam ediyor. Dolayısıyla Bahçeli, İstanbul’da kampanyasını sürdürecek. Biz de aynı şekilde bazı ortak programları gerçekleştireceğiz. Bu şekilde inşallah güzel bir sonucu elde edeceğiz” dedi. Yıldırım, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nden geçen bazı sınıf araçlara yazılan cezalar hakkında da İBB ile konuşulduğunu ve gerekli düzeltmenin yapıldığını söyledi.

Haberin Devamı

‘Her gün Anneler Günü’

Yıldırım, gazetecilerin “Ramazanın sonu bayram mı?” sorusuna da “Her Ramazan’ın sonunda bayram var biliyorsunuz, bayramsız Ramazan düşünülemez. İnşallah Ramazanı tamamlayacağız. Bayramı da idrak edeceğiz” yanıtını verdi. Anneler Günüyle ilgili de Yıldırım, “Geçen hafta birisi ‘Bugün anneler günü’ diye sormuştu. O anda aklımıza gelmedi, dileklerimizi, mesajımızı vermiştik. Ama ziyanı yok, bir gün değil her gün anneler günüdür. Annelerimizin ellerinden öpüyoruz.” şeklinde konuştu.

Sosyal medyada Ekrem İmamoğlu lehine paylaşımlarda bulunan sanatçılar hakkında da konuşan Yıldırım şunları kaydetti:

“Kampanya süresince herkes görüşünü ortaya koyacaktır. Burası özgür bir ülke demokratik bir ülke. Türkiye bir hukuk devleti. Herkes görüşünü ortaya koyabilir. Bunun hakarete, husumete dönüşmemesi lazım. Bence sanatçıların bir aday etrafında ideolojik bir kümelenme yapmak yerine, görüşlerini tek tek ifade edebilirler. Bunda bir beis yok. Ama açık taraf tutmak, onların sanat kariyerine de çok büyük fayda sağlamaz.”

Haberin Devamı

Yıldırım konuşmasının devamında kırgın seçmenlerle görüşeceklerini belirterek sözlerini şöyle tamamladı:

“Kırgınların, küskünlerin, sandığa gitmeyenlerin ayağına gidip onlara kendimizi daha çok anlatacağız, projelerimizi daha çok anlatacağız ve bu şekilde sandığa gitmelerini sağlayacağız. Özellikle ‘şehrin geleceği için benim de söyleyeceğim söz var’ diyen bütün İstanbulluların bu seçimde oy vermeye davet ediyoruz.”

Yıldırım, hal esnafıyla buluştu

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım dün Bayrampaşa sebze meyve halindeki çalışanlarla iftarda bir araya geldi. Yenilenen İstanbul seçimleri hakkında konuşan Yıldırım, “23 Haziran’da tekrar sandığa gideceğiz. İstanbulluları bir daha yoracağız, keşke olmasaydı, olan işte hayır vardır diyoruz. İnşallah 23 Haziran seçimleri İstanbul için hayırlara vesile olur” dedi.

Haberin Devamı

Halci demenin halden anlayan demek olduğunu belirten Yıldırım, şöyle konuştu: “Sizler 15 milyon İstanbullunun ihtiyacını karşılıyorsunuz. Yılda 3 milyon ton sebze, meyve buraya geliyor, buradan çıkıp sofralara gidiyor. Her gün 11 bin tane kamyonet buraya geliyor. Yeni bir hal yasası yapılıyor, bir çalışma var. Bu çalışmayla ilgili bazı endişeler var. Her şeyden önce, burada milletimizin huzurunda siz hal çalışanları ve buradaki işletme sahiplerinin önünde ifade etmek istiyorum. Hal komisyoncusu tefeci değildir, terörist değildir.”

Yıldırım, “Biz biliyoruz ki, tarladan mal çıkıp buraya gelince 4’e 1 fireye gider. Asıl mesele bu fire miktarını azaltmaktan geçiyor. Bunun için Ticaret Bakanlığımız Gıda Komitesi gerekli çalışmaları yapıyor. Herkesin beklentisini sağlayacak bir yasayı inşallah çıkartacağız” ifadelerini kullandı.

‘Herkes görüşünü  ortaya koyabilir’